Valentin Popescu, director marketing sportiv: „Alexandrion Group susține sportul”

Valentin Popescu (41 de ani) este unul dintre cei mai activi oameni de marketing sportiv din România. L-am abordat pentru a-l întreba, în principal, despre acțiunile pe sport realizate în ultima perioadă de compania pentru care lucrează.

Reporter: A fost pandemie, suntem încă în pandemie. Cum ați ajutat sportul în această perioadă?

Valentin Popescu: Începând din luna mai, Alexandrion Group a putut organiza din ce in ce mai multe evenimente. Am reușit o medie de 8-10 evenimente pe lună, care se apropie de normalul anilor trecuți de dinainte de pandemie. Toată vara, chiar și în septembrie, am organizat meciuri caritabile cu vedete din lumea fotbalului la Ploiești, Berceni…

Rep: Pentru cine ați strâns bani?

V.P: De exemplu, pentru tineri fotbaliști cu probleme de sănătate. În Berceni am încercat să strângem pentru un tânăr fotbalist care a avut nevoie de mai multe tratamente în Turcia. Acesta a fost scopul unuia dintre evenimente. O echipă, reprezentanta Berceniului, a jucat împotriva uneia de vedete, din care au făcut parte Ionel Dănciulescu, Mugur Bolohan, Gigel Coman și multi alți foști fotbaliști de mare valoare.

De asemenea, am susținut lansarea unor cărți de sport, ca să arătăm că se face presă sportiva de calitate în țara aceasta. Uite, chiar despre Rapid: „Rapidismul, istoria unui fenomen sportiv”, autor Pompiliu Nicolae Constantin. A mai fost „Air Majesty Michael Jordan”, de Emil Hossu Longin, iar acum, la COSR,  care a fost gazdă, „100 de sportivi legendari”, semnată de Bogdan Socol, și multe alte cărți care au legătură cu lumea sportului.

Rep: În general vă îndreptați atenția spre mai multe sporturi.

V.P: În acest an, ca de fiecare dată,  am susținut și sporturi mai noi și interesante, cum sunt padbolul, baschetul 3×3, dar si evenimente de tradiție precum Turul Ciclist al Sibiului, unde oferim tricoul galben. Am avut privilegiul în acest an să premiem unul dintre cei mai mari cicliști ai lumii, Pascal Ackermann de la Bora–Hansgrohe,  cel care a câștigat prologul la Sibiu și a primit tricoul galben oferit de Alexandrion Group.

Am avut evenimente organizate cu Ministerul Afacerilor Externe, „Diplomație în sport”, dar și alte instituții, am sărbătorit cu Rapidul 98 de ani de la înființare.

La baschet 3×3, am susținut evenimentul de la Palatul Parlamentului, care a avut loc în sala Unirii, „Dribling pe sub candelabre”, este un titlu potrivit pentru acest eveniment sportiv extraordinar. Presa internațională a remarcat și a scris că a fost în top 3 cele mai interesante locații în care s-au organizat vreodată competiții de gen. Au mai fost în top cele organizate la Turnul Eiffel și la muzeul din Amsterdam.

Am susținut și evenimentele naționalei de jurnaliști, întreceri corporatiste la minifotbal, am susținut și meciuri demonstrative de Old Boys, cum au fost cele cu Rapidul, și multe altele.

Pe tot parcursului sezonului estival am avut evenimente cu fotbal pe plajă la Eforie, Costinești si am oferit o multime de mingi de fotbal, baschet, volei, rugby, handbal celor care au vrut să facă sport în această vară.

Am continuat parteneriatele de tradiție pe care le avem în Liga I și Liga a 2-a cu CS Universitatea Craiova și Petrolul Ploiești, echipe cu care realizăm foarte multe acțiuni, cum este și actiunea „Mingi pentru suporteri” realizată împreună cu cluburile partenere de aproape 7 ani.

Rep: Știm că prin Fundația Alexandrion organizați de ani buni cea mai importantă gală a sportului românesc. Se va organiza și pentru 2021?

V.P: Sigur că da! Urmează ediția cu numărul 7 a Galei Trofeelor Alexandrion și va avea loc la debut de februarie, ca de fiecare dată. Sunt premiați sportivii cu cele mai bune rezultate de peste an. La ediția ce va urma sunt premiate rezultatele sportivilor din 2021. Top 10 al sportivilor premiați este dat de voturile redacțiilor sportive din România. Peste 25 la număr de redacții și publicații sportive au votat în fiecare an. Dar la gală mai sunt și premiile Speranța acordate sportivilor la început de drum, premiul special acordat unor sportivi ce influențează oamenii să facă sport prin exemplul lor, dar și premiul pentru întreaga carieră.