Top accesorii de care pisica ta are nevoie

Sa fi proprietarul unui animal de companie îți oferă un sentiment unic și te face sa simti o legătură aparte cu animalele tale. Toată lumea dorește să se îngrijească cat mai bine de cainele ori de pisica detinuta, asigurandu-i bunăstarea și fericirea pe care o cauta acesta. Din pacate insa, in toate aceste demersuri, majoritatea dintre noi nu putem sa nu ne ingrijoram! Ne intrebam frecvent dacă facem lucrurile corecte pentru a ne păstra animalul iubit sănătos și fericit, mai ales in contextul tuturor sfaturilor si povestilor pe care le gasim pe social media.

Dacă esti proprietar de pisici, s-ar putea să iti faci griji dacă le hrănesti cu mâncarea potrivită sau dacă sunt în siguranță noaptea, rătăcind pe străzi. Dar poți să scapi de îngrijorarea aceasta (sau sa o tii sub control) devenind mai priceput cu animalele de companie și înțelegând mai bine nevoile pisicii tale. Astfel, iti va fi usor sa le îmbunătățesti comportamentul și să te bucuri de un prieten felin “frumos dezvoltat”, din toate punctele de vedere.

Aceste accesorii (din lista de mai jos) nu sunt “mofturi”. Ele vor ajuta la ameliorarea comportamentului anxios sau deranjant al pisicii, făcându-ti pisica un animal de companie fericit.

Nu uita: de tine depinzi sa le oferi pisicilor un mediu specific, in care sa se simta bine – unde sa se joace, sa se scarpine si sa se relaxeze.

  • Castroane pentru mancare si apa, pentru pisici 

Desigur, primele două lucruri de care veți avea nevoie pentru noul membru al familiei sunt un castron de hrană și un castron cu apă. Opțiunile tale sunt nelimitate aici, astfel încât să poți sa iti faci de cap cu propriul stil și cu propriile preferințe. De inox, de silicon, ceramic ori din plastic, pliabil…de diverse cantitati, in zeci de design-uri si culori. Tu alegi!

Comanda de la Petmax.ro accesorii pentru pisici, la super-pret!

  • Litiere

Unul dintre cele mai bune produse esențiale pentru pisici este litiera. Aceasta poate părea ca fiind ceva neplăcut de păstrat prin casă, dar dacă ai o pisică, nu poti uita de aceasta achizitie.

Unele pisici adulte sunt invatate sa nu isi faca nevoile în casă și preferă să iasă afară, dar pisicile mai în vârstă și cele bolnave tind să rămână mai mult în interior. Din fericire, există multe opțiuni disponibile în afara tăvii obișnuite din plastic simplu, de care ne-am saturat poate.

Puteți obține o litiera acoperita pentru pisici, pentru a evita mizeria împrăștiata pe jos și pentru a oferi pisicutei o anumită intimitate – asigurați-vă că este suficient de mare încât pisica  să nu se simtă înghesuita. Și cei care locuiesc în apartamente și spații mici pot obține un sistem de eliminare a așternutului de litiera pentru a-si menține un aer proaspat mirositor in interior.

  • Jucarii

Odată ce ai elementele de bază de mai sus, poți începe cu cumpărăturile distractive! Pisicile, în special pisoii, sunt creaturi jucăușe și au nevoie de stimulare pe tot parcursul zilei. Deși, fără îndoială, vor găsi multe obiecte de zi cu zi cu care să se joace (in casa sau in afara ei), este o idee bună să le obțineți câteva jucării proprii. Ai de ales intre diferite circuite, tuneluri, mingi, soareci, jucarii cu motoras, undite etc.

  • Iarba pisicii

Această plantă inofensivă (catnip in limba engleza) provoacă fericirea si poate sa dea o pisica peste cap, in sensul bun! Nu orice pisică este afectată de iarba pisicii, dar pentru cele care sunt, cumpărarea de jucării cu aceasta planta sau crearea de astfel de articole este o idee minunată.

Efectele acestei plante sunt de obicei distractive de vizionat și nu provoacă niciun rău. Așadar, cumpărarea unei pungi de iarba pisicii sau de mingi cu iarba pisicii este o optiune  perfect acceptabilă! Incearc-o mai ales pentru pisicile de peste 6 luni, ca varsta!