Tehnologia neurofeedback şi osteopatie. Abordarea holistică care susţine o viaţă fără dureri
Neurofeedback şi osteopatie. Abordarea holistică a sănătăţii şi stării de bine imbina din ce in ce mai mult cunoasterea straveche de vindecare cu tehnologia de ultimă generaţie. In viitor, tehnologia medicala integrativa va deveni nelipsită din cabinetul specialiştilor care trateaza corpul uman ca pe un ȋntreg trup, minte, suflet.
Ştiinţa şi metodele tradiţionale de vindecare au făcut punte comună, ȋnlesnind atȃt evaluarea, cȃt şi tratarea diferitelor afecţiuni, ȋntr-un mod blȃnd, neinvaziv şi mai rapid.
Un exemplu elocvent este Neurofeedback-ul (EEG biofeedback). Acesta faciliteaza un adevărat antrenament personalizat pentru creier.
Bazȃndu-se pe măsurarea şi urmărirea activitaţii electrice cerebrale, Neurofeedback-ul este un proces de observare pasiv, neinvaziv, ce are ca rezultat ȋmbunătăţirea activităţii cerebrale.
Practicȃnd acest antrenament, creierul devine mai eficient ȋn controlul propriilor activitȃţi. Devine mai stabil. Epilepsia, migrena, vertijul, atacurile de panica sunt manifestari ale instabilitatii. Devine mai flexibil. Deficitul de atentie, tulburarile de somn apar din cauza lipsei de flexibilitate. Creierul devine mai performant ȋn tot ceea ce face.
Şi, dacă tot avem posibilitatea să ne ȋngrijim prin neurofeedback de activitatea şi bunăstarea creierului, să nu uităm că acesta este centrul de control al corpului nostru fizic.
Neurofeedback şi osteopatie. Dacă ne dorim un corp corect aliniat, cu o postură sănătoasă, specialiştii de la Clinica Osteomedicare, din Bucuresti, ne recomandă şi diagnosticul osteopat, prin care sunt descoperite tulburările de mobilitate a țesuturilor, a organelor și a articulațiilor din perspectiva întregului corp.
Osteopatia remediază neajunsurile datorate unor accidentări sau unor posturi incorecte. Ea stimulează autovindecarea. Mişcările terapeutice blȃnde aplicate corpului vizează mușchii, articulațiile, oasele, craniul, măduva spinării, dar și organele interne. Ca un rezultat holistic suplimentar, sistemele circulator, limfatic şi digestiv vor funcţiona optimal.
Practica cranio-sacrală poate fi văzută ca un punct de intersecție între medicina clasică și terapiile complementare. Ele au particularitatea de a lua în considerare întregul organism. Existența umană este complexă. Aspectele fiziologice, emoționale, mentale, spirituale nu pot fi separate. Noi suntem o unitate. Fiecare durere de cap sau de spate este fizică, dar și psihologică și spirituală. Vindecarea completă are loc atunci când medicul și pacientul sunt deschiși la informațiile pe care le trimite întreaga persoană. Este atât de important ca în terapia cranio-sacrală primul pas să nu fie altceva decât ascultarea.
Sfatul specialiştilor este să acordăm atenţie sănătaţii şi armonizării corpurilor noastre, fie că ne referim la trup sau la planul psiho-emoţional.
Programeaza o sedinta de neurofeedback, osteopatie sau terapie cranio-sacrala la Clinica Osteomedicare din Bucuresti, pentru a beneficia de viaţa fara durere pe care o meriti.