Robert Glinţa: «Sper ca un rezultat la campionatele mondiale să ma pună din nou pe lista câştigătorilor Trofeelor Alexandrion»

Suntem izolaţi, dar niciodată despărţiţi ! Fundaţia Alexandrion le aduce iubitorilor sportului, ȋn fiecare săptămână, interviuri în exclusivitate cu personalităţi ale sportului românesc. Cei mai buni sportivi urcă în fiecare an pe scena Trofeelor Alexandrion, cea mai importantă gală din România, care răsplăteşte campionii sportului şi se bucură de aplauzele şi recunoaşterea celor pe care ȋi reprezintă cu succes ȋn ȋntreaga lume. Ne îndreptăm acum, din nou, atenţia către cei care au primit distincțiile Fundației Alexandrion în seara celei mai recente gale, desfăşurată pe 5 februarie ȋn Bucureşti, care a adus împreună lumea performanţei sportive româneşti. Ne-am dorit să aflăm cum îşi amintesc acel moment, ce fac în prezent şi ce cum văd viitorul.

Dacă ȋl ȋntâlneşti pe Robert Glinţa pe stradă poţi ghici uşor, din constituţia sa atletică şi privirea vie şi inteligentă, că este un tânăr cu potenţial mare şi succes ȋn tot ceea ce face. Dacă eşti şi iubitor de sport şi urmăreşti cu interes principalele competiţii naţionale şi internationale de ȋnot, cu siguranţă ȋl vei recunoaşte.

Pe 5 februarie, Fundaţia Alexandrion l-a premiat pentru victoriile sale, semnificative pentru sportul românesc şi pentru determinarea cu care se antrenează, ȋn fiecare zi, pentru a aduce României cele mai bune rezultate la ȋnot.

«Eram in cantonament şi nu am putut să fiu prezent la Gala Trofeelor Alexandrion,  anul acesta, desi mi-ar fi făcut o deosebită placere, pentru că ȋmi aduc aminte gala precedentă. A fost splendind şi mi-a făcut o placere fantastică să particip. Sper ca un rezultat la Campionatele Mondiale să mă pună din nou pe lista câștigătorilor Trofeeelor Alexandrion» a spus Robert Glinţa, ȋn interviul acordat Fundaţiei Alexandrion.

Robert nu a redus ritmul antrenamentelor pentru Jocurile Olimpice, ȋn ciuda restricţiilor impuse ȋn această perioadă şi chiar dacă nu poate ȋnota ȋn bazin « […] pregătirea fizică pe uscat continuă şi mă folosesc şi de un simulator, cu care ȋncerc să simulez cât mai mult mişcarea de care aveam parte ȋn bazinul de inot, să reduc la minimum regresul de care am parte ȋn această perioadă » a adăugat campionul nostru.

Urmăriţi aici interviul :

Suntem izolaţi, dar niciodată despărţiţi!

Despre Fundația Alexandrion

Fundația Alexandrion a avut de-a lungul timpului parteneriate atât cu echipe de handbal (U Alexandrion Cluj și CSA Steaua Alexandrion), cât şi cu echipe de fotbal (Universitatea Craiova, CSM Politehnica Iaşi, ASU Politehnica Timișoara, Petrolul Ploieşti, Concordia Chiajna, Universitatea Cluj, Metaloglobus București, Unirea Urziceni, Steaua Bucuresti și Dinamo Bucuresti). Unele dintre aceste parteneriate se derulează şi ȋn prezent. Fundația susține, de asemenea, și alte sporturi, precum golf, rugby, ciclism, box, polo, volei, tenis de câmp etc. Ani la rând, Fundația Alexandrion a sprijinit nu doar echipe sportive, ci și Comitetul Olimpic Sportiv Român, la trei Olimpiade, organizate la Atena, Londra și Beijing.

Trofeele Alexandrion, care onorează performanța internațională a sportivilor români, reprezintă cea mai importantă  gală a sportului românesc, iar cea de-a cincea şi cea mai recentă ediţie a avut loc în februarie 2020.

Compania Alexandrion Group, prin Fundaţia Alexandrion, este unul dintre cei mai importanţi susţinători ai sportului românesc, ȋn rândul companiilor din România. În medie, ȋn ultimii  5 ani, Fundaţia Alexandrion a dedicat sportului peste 200 de acţiuni anuale şi a oferit peste 100.000 de mingi  de fotbal, handbal, baschet, rugby sau volei, iubitorilor de sport, ȋn perioada menţionată.