PROSPORT, despre elennaq.com: Frumoasa Elena Chiriac, multiplă campioană la taekwondo, urcă pe scenă la un eveniment important din sportul românesc.

Sportiva de 16 ani, componentă a lotului naţional de taekwondo WTF, s-a numărat printre premianţii precedentei ediţii.

Distincţiile şi recompensele financiare oferite în cadrul evenimentului sunt dedicate sportivilor care au obţinut performanţe deosebite în 2018 şi reprezintă singurul demers de acest fel organizat şi susţinut în totalitate de o entitate privată. Ceremonia de premiere, în timpul căreia vor fi oferite cele 10 trofee, va avea loc pe 7 februarie, în Bucureşti, în prezenţa a peste 300 de invitaţi.

Într-un interviu pentru ProSport pe care puteţi să-l citiţi AICI, Elena dezvăluia secrete ale sportului de contact pe care-l practică. Iată un fragment din interviu.

Cu câte vânătăi ieşi de la antrenamente, de la concursuri?
Foarte multe! După multe concursuri se întâmplă să am prezentări de modă, şedinţe foto, poate chiar reclame… Sunt foarte multe vânătăi, nici eu nu ştiu câte, pentru că niciodată nu le simt. Pur şi simplu – ridic pantalonii şi le văd. Ele se fac, eu nu le văd, nu le simt. Mă grăbesc să le maschez cu fond de ten, pudră, corector, anticearcăn – tot ce se poate – doar să nu se mai vadă. Necesită timp şi grijă, dar, merită.Nu ţi-e frică niciun pic că, într-o zi, prietenele sau fetele îţi vor spune că îţi pierzi feminitatea practicând un sport de contact?
Eu am o personalitate foarte puternică şi consider că nimeni şi nimic nu ar putea să schimbe asta vreodată. Cred că am o feminitate puternică şi taekwondo-ul nu va schimba niciodată acest lucru. Bineînţeles, pe suprafaţă, feminitatea mea se pierde, dar doar acolo.

Ai câştigat bani din sportul ăsta?
Da. Au apărut banii, chiar foarte recent. Am primit un premiu de la fundaţia Alexandrion şi am rămas foarte surprinsă când am auzit că voi primi acest premiu, pentru că nu mă aşteptam să existe oameni care să sprijine atât de mult tinerii sportivi. Există şi indemnizaţia sportivă, există bani pe care îi oferă primăria, de obicei după Campionatul Naţional, însă cel mai generos a fost acest premiu, de la fundaţia Alexandrion.

Cum ai vedea un echipament de taekwondo personalizat?

Eu chiar vreau să îmi personalizez echipamentul de taekwondo. Pe bluza de la dobok vreau să îmi pun Elena Q, numele de pe Youtube şi de pe Instagram, pentru ca în momentul în care intru pe suprafaţă la competiţii internaţionale să îl vadă lumea şi să se aboneze la canalul meu. O să scriu Elena Q, undeva, micuţ, frumos, subtil – să nu vadă arbitrii, bineînţeles. Pe încălţări nu, pentru că se uzează foarte rapid. Dobok-urile sunt albe la bătaie şi asta îmi place foarte mult. Mi se pare că mă prinde bine albul şi mă caracterizează. Dar, dacă aş putea, aş face un dobok multicolor – să fie în toate culorile! – chiar dacă nu l-aş putea folosi decât în sala de antrenament, nu şi în competiţii.


(Foto coperta: Flori de Lux)