Program gratuit de kinetoterapie pentru copii organizat de Fundația Țiriac, Fundația Olimpică Română și Centrul KinetoFIT

Fundația Țiriac, Fundația Olimpică Română și Centrul KinetoFIT lansează un program gratuit de pregătire fizică și kinetoterapie dedicat copiilor cu probleme incipiente de postură și celor ce vizează dobândirea și menținerea unei ținute corporale corecte.

Cursurile se vor desfășura o dată pe săptămână și au o durate a câte de trei luni, fiind adresate copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani inclusiv. Primul interval se va derula în perioada 29 noiembrie 2022 – 28 februarie 2023.

Înscrierile se realizează telefonic la numărul de telefon 0786 911 111 sau prin intermediul adresei de e-mail receptie@fundatiaiontiriac.ro, în perioada 15 noiembrie – 25 noiembrie, în limita celor 20 de locuri disponibile. În cadrul primului curs desfășurat în data de 29 noiembrie, copiii vor fi evaluați pentru a se stabili diagnosticul acestora și tipul de mișcare și exerciții fizice optime pentru dezvoltarea lor.

Antrenamentele gratuite de kinetoterapie se vor desfășura în fiecare zi de marți, în intervalul orar 17:00-18:00, în sala GymNadia, situată la etajul superior al Patinoarului Allianz-Țiriac Arena din Otopeni, Drumul Gării Odăi, numărul 7.

”Fundația Țiriac își dorește copii sănătoși, motivați și implicați în activitate sportivă, fie ea de agrement sau de performanță. Iată de ce acest proiect are scopul de a preveni deficiențele posturale din viața de zi cu zi a celor mici. Ne dorim să antrenăm o masă cât mai mare de copii, astfel încât să punem baze solide pentru educația kinetoterapeutică în favoarea dezvoltării lor pe termen lung”, a declarat Ion Țiriac.

Programul de Kinetoterapie al Fundației Țiriac, FOR și KinetoFit asigură o dezvoltare fizică adecvată copiilor, ajutându-i să-și îmbunătățească postura și mobilitatea articulară prin diverse exerciții fizice medicale.

Am acceptat cu entuziasm propunerea din partea Fundației Țiriac și Fundației Olimpice Române de a demara acest program caritabil pentru copii. Programul de pregătire fizică și kinetoterapie urmărește dezvoltarea armonioasă a copiilor cu deficiențe posturale.

Împreună cu o echipă de specialiști îi vom ajuta pe cei mici să-și îmbunătățească postura, să-și dezvolte motricitatea și să devină mai rezistenți. Îi îndemn pe părinți să-și înscrie copiii la aceste cursuri și să aibă toată încrederea că îi vom ajuta pe micuți să-și depășească problemele“, a declarat Dragoș Luscan, președintele Centrului KinetoFit.

Programul gratuit de kinetoterapie pentru copii face parte din planul de acțiuni educaționale organizate de Fundația Țiriac și Fundația Olimpică Română ca bază a promovării unui mod sănătos și activ de viață.

Regulamentul înscrierilor în program poate fi consultat pe website-ul fundatiaiontiriac.ro.

Fundația Țiriac este o organizație non-profit, apolitică și non-guvernamentală, care s-a născut la inițiativa și din dorința domnului Ion Țiriac de a contribui la dezvoltarea sportului și încurajarea practicării acestuia în rândul copiilor și tinerilor din România.

Fundația are ca scop implicarea copiilor în activități sportive și susține peste 100 de sportivi încadrați în echipele de hochei Allianz-Țiriac, Skoda, Dedeman, Simona Halep și Fundația Olimpică Română, asigurându-le spațiu de joc, antrenamente și echipamente de înaltă calitate, dar și participarea la competiții sportive desfășurate atât la nivel național, cât și internațional.

Detalii suplimentare despre Fundația Țiriac pot fi accesate la adresa https://fundatiaiontiriac.ro/.

Fundația Olimpică Română este o organizație non-profit, apolitică și non-guvernamentală, care susține dezvoltarea tinerilor sportivi, promovează sportul și principiile unei vieți sănătoase.

Spiritul și valorile olimpice reprezintă fundamentul Fundației Olimpice Române. Principalele valori care ghidează fundația, atât în proiectele desfășurate, cât și prin partenerii cu care colaborează sunt respectul, excelența și prietenia.

Detalii suplimentare despre Fundația Olimpică Română pot fi accesate la adresa https://fundatiaolimpica.ro/.

KinetoFIT este un centru care aduce cele mai noi soluții de recuperare medicală, sport, wellness, pregătire fizică și nutriție. Acesta este dotat după cele mai înalte standarde și dispune de o sală de kinetoterapie, spații funcționale pentru fizioterapie cu aparatură de ultimă generație, masaj terapeutic și sportiv, precum și spații de pregătire fizică.

KinetoFit este destinat copiilor, persoanelor cu afecțiuni ortopedice, posttraumatice, sportivilor de performanță, dar și tuturor celor care doresc să își îmbunătățească stilul de viață.