Primul român ales membru senior al Academiei Naționale a Inventatorilor în Statele Unite

Fundația Alexandrion anunță cu mândrie că laureata Premiilor Constantin Brâncoveanu Internațional 2018( New York) la secțiunea Știință, dr. Ruxandra Vidu, a fost selectată drept Membru Senior al Academiei Naționale a Inventatorilor din Statele Unite ale Americii.

Fundația Alexandrion a decernat pentru prima dată Premiile Internaționale Constantin Brâncoveanu în Statele Unite în noiembrie 2018. Decernarea a avut loc în interiorul celebrei New York Public Library. Premiile Internaționale Constantin Brâncoveanu reprezintă pasul major făcut de Fundatia Alexandrion în recunosterea valorilor internaționale, făcând astfel din această gală, un eveniment de anvergură la nivel mondial.  În 2018, cea de-a V-a ediție a Premiilor Constantin Brâncoveanu de la București s-a desfășurat sub semnul Centenarului Unirii din 1918, în Palatul Regal. În plus, Premiile Constantin Brâncoveanu pentru Diaspora au avut deja ediții în Londra,  Munchen și Paris.

Laureații edițiilor anterioare ale Premiilor Constantin Brâncoveanu pot fi regăsiți pe site-ul Fundației Alexandrion: https://www.fundatia-alexandrion.ro/gala-premiilor-constantin-brancoveanu/.

Dr. Ruxandra Vidu, laureata secțiunii Știință, a devenit în luna august a.c. primul român ales membru senior al Academiei Naționale a Inventatorilor în Statele Unite. Dr. Vidu este, din 2012, Alumni UC Davis Fulbright și președinte al Academiei Româno- Americane de Arte și  Științe.

Membrii seniori ai Academiei Naționale a Inventatorilor în Statele Unite sunt profesori universitari activi și oameni de știință din instituțiile sale membre care au demonstrat tehnologii remarcabile de producere a inovației care au adus sau aspiră să aducă un impact real asupra bunăstării societății. De asemenea, aceștia au dovedit succes în brevetare, licențiere și comercializare.

„Dr. Vidu este un expert de renume internațional, care este printre puținii cercetători care integrează știința materialelor, chimie, fizică și biologie pentru ingineria de sisteme la nivel de nanoscală, pentru proiectarea materialelor la nanometru- scară cu proprietăți unice care depind de dimensiune. Semnificația inovației Dr. Vidu a fost recunoscută de numeroase distincții și onoruri înalte. ”- a spus comisia de nominalizare. ”

O listă completă de membri seniori ai NAI este disponibilă pe site-ul www.academyofinventors.org

Academia Națională a Inventatorilor este o organizație care cuprinde universități internaționale și institute de cercetare guvernamentale și non-profit, cu peste 4.000 de membri și inventatori individuali, cuprinzând peste 250 de instituții din întreaga lume. A fost fondată în 2010 pentru a recunoaște și încuraja inventatorii.