Padbol – sportul viitorului, susținut de Alexandrion Group

Apetența oamenilor pentru mișcare, pentru socializare, este, mai ales în condițiile de izolare impuse de pandemie, evidentă. Sporturile, sub diverse forme competiționale, s-au dezvoltat enorm în secolul al XX-lea, ele devenind, actualmente, o veritabilă industrie. În tot acest context, apariția relativ recentă a unui nou sport, padbol, a surprins inițial. Provenit din aceeași rădăcină cu fotbalul, padbolul a fost practicat prima dată pe continentul sud-american, în Argentina, unde nevoia complementară de spectacol a fotbaliștilor a generat, organic, un nou fenomen.

Padbolul are caracteristici totalmente aparte, îmbinând esența corelată a unor sporturi. Padbolul împrumută frumusețea fotbalului și gentilețea tenisului. Padbolul are ritm, tehnică, tactică și strategie. Padbolul are priză la public și este ușor de transmis la televiziune.

Promovarea padbolului vine de la sine, deoarece spectacolul produs de jucători este ușor de încadrat în limite de marketing și relații publice.

Padbolul este un sport oficial recunoscut de către Ministerul Tineretului și Sportului,  iar activitatea sa sportivă este organizată și reglementată la nivel național de către Asociația Română de Padbol (ARP), instituție care urmează să se transforme în Federația Română de Padbol (FRP), entitate de utilitate publică și interes național. Demersurile în acest sens au început deja și se speră să fie finalizate cât mai curând posibil.

Beneficiile practicării padbolului pot fi astfel sintetizate:

 • Sport fără limită de vârstă, greutate, înălțime, sex;
 • Nu necesită abilități tehnice excepționale pentru a putea fi practicat;
 • Promovează distracția și un stil de viată sănătos;
 • Îmbunătățeste condiția fizică;
 • Ajută la dezvoltarea reflexelor, la o mai bună coordonare motorie;
 • Îmbunătățește echilibrul aerobic și ajută la pierderea în greutate;
 • Este un exercițiu intens pentru creier;
 • Promovează sportul pentru publicul larg;
 • Competiții internaționale;
 • Complementar pentru alte sporturi, îndeosebi pentru fotbal;
 • Padbol corporate – ideal pentru relaxare, teambuilding și competiții;
 • Multiple beneficii medicale;

Mai mult de atât, padbolul se poate practica în siguranță în această perioadă, echipele fiind formate din câte doar doi jucători, iar distanțarea păstrându-se în mod natural, chiar prin însăși dinamica jocului.

Infrastructura specifică padbolului are un grad ridicat de atractivitate și contribuie la conturarea unei imagini aparte. Padbolul este un element foarte important pentru socializare și pentru relaxare.

Nu în ultimul rând, padbolul este un sport comercial, care poate să își amortizeze cu ușurință investițiile inițiale, iar avantajele economice ale implicării în padbol sunt deja evidente.Toate aspectele descrise în rândurile de mai sus conduc spre un singur numitor comun: padbolul este un sport al secolului XXI, un sport care a intrat deja în preferințele publicului consumator și, treptat, își va consolida această poziție. Toate aceste lucruri s-au petrecut pentru padbol absolut natural, motiv pentru care și creșterea sa ulterioară se poate anticipa cu ușurință. Cei care doresc să ajute la dezvoltarea padbolului sau vor să îl practice și au nevoie de o hartă a cluburilor, o pot consulta aici:  Cluburi de padbol din România.

Padbol are deja propriile competiții naționale!

Padbol va fi în acest an deja la a doua ediție a Romanian Padbol Tour, turneu organizat de Asociația Română de Padbol în colaborare cu anumite cluburi din țară. Spre deosebire de anul trecut, când au avut loc doua turnee naționale, în acest an padbol pune la dispoziția iubitorilor de sport și practicanților de padbol un număr de patru turnee naționale, în Bucovia, Oltenia, Moldova și București. Calendarul complet poate fi vizitat aici: Calendar competițional 2021-Romanian Padbol Tour.

Alexandrion Group, ca în toate celelalte evenimentele marca padbol, va fi alături de Romanian Padbol Tour sprijinind fiecare dintre cele 4 turnee cu premii pentru participanți.

Credem cu tărie ca padbolul va deveni, în cel mai scurt timp posibil, unul dintre cele mai populare și mai accesibile sporturi din România!

Vivat padbol! Padbol – sportul viitorului susținut de Alexandrion Group!