Organizare de top la prima Cupă a României! Alexandrion Group alături de padbol, sport național

În weekedul 1-2 octombrie, în Complexul Sportiv Național „Lia Manoiu” a avut loc Prima Cupă a României la padbol, sport ce se impune tot mai mult la nivel național în ultimii ani.

Organizată de Asociația Română de Padbol, Cupa României la Padbol a ieșit din tiparele unei simple competiții, a fost un spectacol de pricepere, tehnică, talent și culoare! Cele douăzeci de echipe participante, președinți de cluburi din toată țara, amenajarea deosebită a locației, un permanent public iubitor de sport precum și apariția mascotei Padbol,  în premieră internațională, toate acestea au întregit reușita evenimentului.

O atmosferă de adevărată sărbătoare, datorată și faptului că acest eveniment reprezintă pentru comunitatea Padbol Romania trecerea la statutul de sport național,  sportul bazându-se la acest moment pe o infrastructură care permite practicarea acestuia în cele peste 30 de terenuri din 17 orașe.

Din partea Ministerului Tineretului și Sportului a fost prezent  Subsecretar de Stat Cristian Emilian Ghită, care a luat cuvântul alături de Stefan Rohnean, Directorul Compexului Sportiv National Lia Manoliu și Elisabeta Gherghișan, Presedintele Padbol Romania,  și care a reconfirmat deschiderea și sprijinul Ministerului pentru Federația Română de Padbol în curs de constituire.

“Padbol este un sport nou, foarte dinamic, foarte adaptat la nevoile și așteptările publicului modern. Veți avea din partea noastră tot sprijinul,  pentru ca este realamente foarte important ceea ce faceți pentru promovarea sportului, de la cel mai înalt nivel și până la nivelul de copii și tineret.” – Subsecretar de Stat Cristian Emilian Ghiță.

Participanții și organizatorii s-au bucurat de 2 zile cu vreme frumoasă și soare, dar și fără restricții, care s-au pus în aplicare la doar cateva ore dupa finalizarea evenimentului. Cineva acolo sus se pare că iubește Padbolul, iar spectacolul sportiv a fost urmărit în ambele zile din tribunele CSN „Lia Manoliu”,  meciurile din sferturi/semifinale/finale fiind transmise și în direct de Padbol România și Metropola TV.  Printre cei care au asistat la spectacolul sportiv au fost mai mulți oameni de fotbal, printre care și Mihai Teja și fostul internațional Marius Niculae.

Titlul de campioană a  Primei Cupe a României la Padbol a fost adjudecat de echipa Flux Arena 1, formată din Laurențiu Dinuică/Olivian Surugiu, care s-au impus cu scorul de 6-2, 7-6 în fața echipei vicecampioane Padbol 1 București , formată din Gabriel Deaconescu/Andrei Păciucă.

Locul al treilea a fost câștigat de prima echipă a clubului Padbol Giurgiu – Gabriel Turnea/Mugurel Vrabie, într-un meci contra echipei Flux Arena 2- Bogdan Raducan/Razvan Ciobanu, câștigat cu scorul de 6-3, 6-3. Toti cei calificați pe podium au primit premii importante în bani oferite de Padbol Romania și diverse alte premii

Festivitatea de premiere a fost sărbatorită cu  spumantele oferite de Alexandrion Group, care a asigurat și buna dispoziție la petrecerea de final cu renumitele  produse din portofoliu.

“Asociația Română de Padbol nu este la prima experiență din punct de vedere al organizarii evenimentelor, ci și-a făcut debutul prin organizarea Euro Cup Romania 2017, urmată de European Padbol Tour2019, chiar în inaugurarea terenurilor de padbol aparținând C.S.N. “Lia Manoliu”.  De asemenea, în ultimii doi ani am organizat 5 ediții ale Romanian Padbol Tour împreună cu bazele sportive din țară – Turneele Olteniei și Moldovei 2020/2021, Turneul Bucovinei 2021- precum și multe alte evenimente. Încercăm să ne organizăm cât mai bine cu fiecare nou turneu, cu spijinul și implicarea partenerilor nostri”. –  Elisabeta Gherghisan, Președinte Padbol România.

Mai multe despre noul sport pe www.padbol.ro