Loredana Dinu, campioană olimpică la scrimă, despre Gala Trofeelor Alexandrion 2021: «În această perioadă dificilă este necesar să căutăm motive frumoase prin care să aducem din nou sportul ȋn prim plan»

În preambulul celei de-a şasea ediţii a Galei Trofeelor Alexandrion, cea mai importantă gală dedicata sportului din România, Fundaţia Alexandrion aduce ȋn fiecare săptămână interviuri în exclusivitate cu personalităţi ale sportului românesc, laureate ale ediţiilor anterioare ale Galei. Anul acesta, Gala Trofeelor Alexandrion va avea loc ȋn luna februarie şi va fi difuzată la B1 TV pe 6 februarie, ȋncepând cu ora 19 :00, iar ulterior pe canalul de Facebook al Fundației Alexandrion. Ca ȋn fiecare an, ȋn 2021 cei mai buni sportivi vor urca pe scena Trofeelor Alexandrion pentru a fi răsplătiţi pentru performanţele deosebite obţinute ȋn 2020. Trofeele vor fi acordate de către Fundaţia Alexandrion în urma consultării a peste 20 de redacţii sportive din România, şi a unor instituţii publice abilitate. Distincţiile şi recompensele financiare oferite în cadrul evenimentului reprezintă singurul demers de acest fel organizat şi susţinut în totalitate de o entitate privată.

Câţiva dintre laureaţii galelor anterioare au fost intervievaţi de Fundaţia Alexandrion şi au vorbit despre evoluţia domeniului sportiv ȋn 2020, importanţa organizării unui eveniment de o asemenea anvergură după un an dificil pentru sportivi şi au făcut previziuni şi sugestii ȋn ceea ce priveşte potenţialii câştigători ai Trofeelor Alexandrion de anul acesta.

Scrimera Loredana Dinu este unul dintre cei mai titraţi sportivi români, cu performanţe care au făcut ca imnul Romaniei sa fie ascultat de milioane de oameni din ȋntreaga lume, la multiple competiţii europene şi mondiale. Loredana este campioană olimpică la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro (Brazilia), dublă campioană mondială (2010 și 2011) și cvadruplă campioană europeană (2006, 2008, 2011 și 2015). Toate rezultatele au fost obţinute ȋn cadrul confruntărilor pe echipe. A ȋnceput să practice scrima la 11 ani, arma spada, iar la 13 ani lupta deja ȋn finala primului său campionat naţional, ȋmpotriva Anei-Maria Brânză. A câştigat atunci medalia de argint şi de acolo şirul rezultatelor excepţionale a continuat. În 2001 a obţinut o medalie de argint la Campionatul Mondial pentru Juniori de la Gdansk (Polonia), tot ȋn proba pe echipe.

Loredana Dinu a fost premiată la Gala Trofeelor Alexandrion din 2017, alături de coechipierele sale (Simona Gherman, Simona Pop şi Ana-Maria Brânză), pentru medalia olimpică de aur la scrimă cucerită la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016. Retrasă din activitatea competiţională, Loredana urmăreşte ȋndeaproape evoluţia sportivilor români şi consideră că organizarea Galei Trofeelor Alexandrion 2021 este esenţială pentru a reduce sportul ȋn prim plan ȋn această perioadă dificilă.

« Într-adevăr, cu toţii traversăm această perioadă foarte dificilă care se pare că ȋncă nu dă semne a se termina şi cu atât mai mult consider că este necesar ca ȋn această perioadă să facem cât mai multe dintre lucrurile pe care le făceam şi ȋnainte pentru că asta ne creează acea senzaţie de normalitate care cumva a dispărut şi poate cu atât mai mult să căutăm motive frumoase prin care să aducem din nou sportul ȋn prim plan, să aducem performanţele care, poate, chiar dacă au fost mai puţine, există » a spus Loredana Dinu.

În interviul acordat Fundaţiei Alexandrion, Loredana a vorbit ȋn mod admirativ despre performanţele sportivilor români din 2020 şi a sugerat şi câţiva câştigători pentru Gala Trofeelor Alexandrion 2021.

« Performanţele care au pus România ȋn centrul hărţii internaţionale poate au fost mai puţine, dar, sunt cu atât mai valoroase şi cu atât mai mult trebuie să ne mândrim cu ei (n.r. sportivii) şi să le arătăm recunoştinţa noastră, ca români, a mea, ca fost sportiv, şi a tuturor celor care iubesc, până la urmă sportul. Ei sunt tot un fel de eroi ȋn această perioadă şi sunt cei care ne ajută şi ne păstrează pe acea linie de echilibru » a subliniat Loredana Dinu.

Urmăriţi aici interviul https://youtu.be/jbagZCjcDFA

Despre Fundația Alexandrion

Fundația Alexandrion a avut de-a lungul timpului parteneriate atât cu echipe de handbal (U Alexandrion Cluj și CSA Steaua Alexandrion), cât şi cu echipe de fotbal (Universitatea Craiova, CSM Politehnica Iaşi, ASU Politehnica Timișoara, Petrolul Ploieşti, Concordia Chiajna, Universitatea Cluj, Metaloglobus București, Unirea Urziceni, Steaua Bucuresti și Dinamo Bucuresti). Unele dintre aceste parteneriate se derulează şi ȋn prezent. Fundația susține, de asemenea, și alte sporturi, precum golf, rugby, ciclism, box, polo, volei, tenis de câmp etc. Ani la rând, Fundația Alexandrion a sprijinit nu doar echipe sportive, ci și Comitetul Olimpic Sportiv Român, la trei Olimpiade, organizate la Atena, Londra și Beijing.

Trofeele Alexandrion, care onorează performanța internațională a sportivilor români, reprezintă cea mai importantă  gală a sportului românesc, iar cea de-a cincea şi cea mai recentă ediţie a avut loc în februarie 2020.

Compania Alexandrion Group, prin Fundaţia Alexandrion, este unul dintre cei mai importanţi susţinători ai sportului românesc, ȋn rândul companiilor din România. În medie, ȋn ultimii  5 ani, Fundaţia Alexandrion a dedicat sportului peste 200 de acţiuni anuale şi a oferit peste 100.000 de mingi  de fotbal, handbal, baschet, rugby sau volei, iubitorilor de sport, ȋn perioada menţionată.