Laureata Galei Trofeelor Alexandrion, Jennifer Dossey, a câştigat titlul la triplusalt în cadrul Campionatelor Naționale

Laureata Galei Trofeelor Alexandrion, ediția 2023, Jennifer Dossey, a câştigat titlul otdoor la triplusalt, în cadrul Campionatelor Naționale juniorilor 1 (U20) de la Craiova, înregistrând un nou record personal.

Jennifer Dossey, care a fost premiată de Marius Lăcătuș la Gala Trofeelor Alexandrion, se pregătește acum pentru Campionatele Europene U20 din august, în Ierusalim.

“O nouă performanţă extraordinară contribuie la conturarea unui viitor strălucit pentru sportul românesc! Campioana României la juniori, la săritură în lungime şi triplusalt, Jennifer Stefania Dossey a câştigat titlul naţional outdoor la triplusalt, în cadrul Etapei finale a Campionatelor Naționale rezervată juniorilor 1 (U20), înregistrând un nou record personal.

Laureată la categoria ATLETISM în cadrul Galei Trofeelor Alexandrion 2023, Jennifer a început să practice atletismul la vârsta de 7 ani și jumătate la Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, club la care este legitimată și în prezent fiind antrenată de dl. Mihai-Marius Corucle – VfB Stuttgart.

La doar 19 ani, realizările excepţionale vorbesc despre determinarea şi dorinţa de a atinge cele mai înalte vârfuri ale performanţei.

În martie 2023 a obținut titlurile naționale atât în proba de lungime (5,98m) cât și în cea de triplusalt (12,97m), la Campionatul National U20 indoor desfășurat în București.

În iunie 2022 a obtinut locul 1 la proba de triplusalt, ceea ce i-a adus includerea în lotul landului Baden-Wurttemberg, iar în iulie 2022 la Gala Internațională a Juniorilor de la Mannheim, a obținut calificarea în proba de triplusalt pentru Campionatul Mondial U20 din Cali, Columbia.

De asemenea, s-a calificat la triplusalt la Campionatul European U20 – outdoor care va avea loc la Ierusalim în august 2023, având șanse mari sa câștige o medalie.

Felicitări, Jennifer! Suntem mândri de tine”, se precizeaz[ pe pagina de Facebook Alexandrion Group.