Interviu cu triplul campion european la nataţie, David Popovici, premiat la Gala Trofeelor Alexandrion cu trofeul „Speranţa”: «N-am mai văzut niciodată atâţia campioni ai sportului la un loc, a fost impresionant»

Suntem izolaţi, dar niciodată despărţiţi ! Fundaţia Alexandrion le aduce iubitorilor sportului, ȋn fiecare săptămână, interviuri în exclusivitate cu personalităţi ale sportului românesc. Cei mai buni sportivi urcă în fiecare an pe scena Trofeelor Alexandrion, cea mai importantă gală din România, care răsplăteşte campionii sportului şi se bucură de aplauzele şi recunoaşterea celor pe care ȋi reprezintă cu succes ȋn ȋntreaga lume. Ne îndreptăm acum, din nou, atenţia către cei care au primit distincțiile Fundației Alexandrion în seara celei mai recente gale, desfăşurată pe 5 februarie ȋn Bucureşti, care a adus împreună lumea performanţei sportive româneşti. Ne-am dorit să aflăm cum îşi amintesc acel moment, ce fac în prezent şi ce cum văd viitorul.

La 4 ani, David Popovici mergea pentru prima oară la un bazin de ȋnot. Medicul le-a recomandat părinţilor săi să ȋl ducă la ȋnot, pentru a-i trata scolioza. În clasa I a ȋnceput antrenamentele pentru ȋnot de performanţă. La doar 10 ani dobora primul record mondial ȋn proba de 50 m spate, iar ȋn 2019, la 14 ani, a devenit tripul campion la Festivalul Olimpic de Tineret (FOTE) de la Baku (Azerbaidjan), stabilind un nou recond ȋn proba de 100 m liber, cu timpul de 49.82 secunde, acesta fiind şi cel mai bun timp înregistrat vreodată pe această distanță de un sportiv de 14 ani. Performanţa i-a adus calificarea la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, reprogramate pentru 2021.

David Popovici a fost premiat de catre Fundaţia Alexandrion cu unul dintre cele trei trofee « Speranţa », acordate sportivilor juniori care au impresionat prin performanţele lor şi care sunt speranţele României la campionatele internaţionale din anii viitori.

Pentru David Popovici trofeul a fost o bucurie neaşteptată, iar gala i-a oferit şi şansa de a interacţiona cu campioni ai sportului pe care ȋi admira şi ale căror performanţe ȋşi doreşte să le egaleze.

«A fost cea mai mare ceremonie la care am participat. Urmăream de 2-3 ani Gala Trofeelor Alexandrion, dar nu mă aşteptam să fiu premiat şi este o mare bucurie pentru mine că am ajuns şi sper să ajung de cât de multe ori mai pot, acolo. N-am mai văzut niciodată atâţia campioni ai sportului, la un loc şi a fost frumos, impresionant. Am vorbit cu câţiva dintre ei, după ceremonie : m-au felicitat, i-am felicitat. Am avut o conversaţie normală, ca ȋntre sportivi. M-au tratat ca pe un sportiv de acelaşi nivel, chiar dacă mai am mult până voi ajunge la nivelul lor. A fost foarte plăcut să fiu ȋn aceeaşi cameră cu atât de mulţi oameni importanţi pentru mine» a spus David Popovici ȋntr-un scurt interviu acordat Fundaţiei Alexandrion.

David spune că, ȋn cazul lui, reprogramarea Jocurilor Olimpice pentru anul viitor a fost un avantaj, pentru că ȋi oferă un an ȋn plus să se pregătească şi să obţină un rezultat mai bun. În rest, ȋn această perioadă face antrenament pentru a-şi dezvolta muşchii pe care nu avea timp să ȋi dezvolte atunci când ȋnota.

Urmăriţi aici interviul integral : https://www.youtube.com/watch?v=IhhRi7KtADE&feature=youtu.be

Suntem izolaţi, dar niciodată despărţiţi!

Despre Fundația Alexandrion

Fundația Alexandrion a avut de-a lungul timpului parteneriate atât cu echipe de handbal (U Alexandrion Cluj și CSA Steaua Alexandrion), cât şi cu echipe de fotbal (Universitatea Craiova, CSM Politehnica Iaşi, ASU Politehnica Timișoara, Petrolul Ploieşti, Concordia Chiajna, Universitatea Cluj, Metaloglobus București, Unirea Urziceni, Steaua Bucuresti și Dinamo Bucuresti). Unele dintre aceste parteneriate se derulează şi ȋn prezent. Fundația susține, de asemenea, și alte sporturi, precum golf, rugby, ciclism, box, polo, volei, tenis de câmp etc. Ani la rând, Fundația Alexandrion a sprijinit nu doar echipe sportive, ci și Comitetul Olimpic Sportiv Român, la trei Olimpiade, organizate la Atena, Londra și Beijing.

Trofeele Alexandrion, care onorează performanța internațională a sportivilor români, reprezintă cea mai importantă  gală a sportului românesc, iar cea de-a cincea şi cea mai recentă ediţie a avut loc în februarie 2020.

Compania Alexandrion Group, prin Fundaţia Alexandrion, este unul dintre cei mai importanţi susţinători ai sportului românesc, ȋn rândul companiilor din România. În medie, ȋn ultimii  5 ani, Fundaţia Alexandrion a dedicat sportului peste 200 de acţiuni anuale şi a oferit peste 100.000 de mingi  de fotbal, handbal, baschet, rugby sau volei, iubitorilor de sport, ȋn perioada menţionată.