Interviu cu numarul 1 mondial la lupte, Alina Vuc «Faptul că am fost premiată la Gala Trofeelor Alexandrion, a fost deosebit pentru mine»

Suntem izolaţi, dar niciodată despărţiţi! Fundaţia Alexandrion le aduce iubitorilor sportului, ȋn fiecare săptămână, interviuri în exclusivitate cu personalităţi ale sportului românesc. Cei mai buni sportivi urcă în fiecare an pe scena Trofeelor Alexandrion, cea mai importantă gală dedicata sportului din România. Ne îndreptăm acum, din nou, atenţia către cei care au primit distincțiile Fundației Alexandrion în seara celei mai recente gale, desfăşurată pe 5 februarie ȋn Bucureşti, care a adus împreună lumea performanţei sportive româneşti. Ne-am dorit să aflăm cum îşi amintesc acel moment, ce fac în prezent şi cum văd viitorul.

La doar 26 de ani, luptătoarea Alina Vuc are un palmares impresionant.

Fundația Alexandrion nu a trecut cu vederea performantele luptătoarei și i-a oferit un trofeu, pentru a-i încununa succesele și a o motiva să continue să obțină multe alte medalii, la competițiile viitoare.

Medalia de argint obținută la Campionatul Mondial din Kazahstan i-a adus Alinei calificarea la Jocurile Olimpice de Vară de la Tokyo. Desi competiția a fost reprogramată pentru 2021 și desi, în această perioadă de izolare, nu are acces la sala de sport și programul de antrenament pe care îl practica înainte, vicecampioana mondială a găsit mijloace alternative care să o ajute să rămână în formă. Alina a povestit despre modul în care se antrenează acum și a rememorat momentele de la Gala Trofeelor Alexandrion, într-un interviu acordat Fundației Alexandrion.

«A fost un lucru deosebit pentru mine, faptul că am fost premiată la Gala Trofeelor Alexandrion, la care, din păcate, anul acesta cred că nu voi fi premiată, ținând cont că Jocurile Olimpice s-au amânat pentru anul viitor și Campionatul European de Seniori a trecut și din păcate nu am fost pe podium. Dar sper că mă voi incadra pentru ediția din 2021, deoarece anul acesta nu cred că voi mai avea nicio altă competiție la care voi putea urca pe podium» a spus Alina Vuc.

Punctele pe care Alina le-a adunat la competiţiile la care a participat au ajutat-o să ajungă pe primul loc ȋn clasamentul mondial, ȋn 2019. Luptătoare spune că, ȋn ciuda situaţiei prin care trecem cu toţii, ȋn această perioadă, este optimistă, şi această atitudine o va ajuta să ramână ȋn fruntea clasamentului.

Urmăriți interviul integral aici: https://www.youtube.com/watch?v=PbVgL0R6ge8

 Suntem izolaţi, dar niciodată despărţiţi!

Despre Fundația Alexandrion

Fundația Alexandrion a avut de-a lungul timpului parteneriate atât cu echipe de handbal (U Alexandrion Cluj și CSA Steaua Alexandrion), cât şi cu echipe de fotbal (Universitatea Craiova, CSM Politehnica Iaşi, ASU Politehnica Timișoara, Petrolul Ploieşti, Concordia Chiajna, Universitatea Cluj, Metaloglobus București, Unirea Urziceni, Steaua Bucuresti și Dinamo Bucuresti). Unele dintre aceste parteneriate se derulează şi ȋn prezent. Fundația susține, de asemenea, și alte sporturi, precum golf, rugby, ciclism, box, polo, volei, tenis de câmp etc. Ani la rând, Fundația Alexandrion a sprijinit nu doar echipe sportive, ci și Comitetul Olimpic Sportiv Român, la trei Olimpiade, organizate la Atena, Londra și Beijing.

Trofeele Alexandrion, care onorează performanța internațională a sportivilor români, reprezintă cea mai importantă  gală a sportului românesc, iar cea de-a cincea şi cea mai recentă ediţie a avut loc în februarie 2020.

Compania Alexandrion Group, prin Fundaţia Alexandrion, este unul dintre cei mai importanţi susţinători ai sportului românesc, ȋn rândul companiilor din România. În medie, ȋn ultimii  5 ani, Fundaţia Alexandrion a dedicat sportului peste 200 de acţiuni anuale şi a oferit peste 100.000 de mingi  de fotbal, handbal, baschet, rugby sau volei, iubitorilor de sport, ȋn perioada menţionată.