Interviu cu Helmut Duckadam, premiat la Gala Trofeelor Alexandrion: «Am un sfat pentru români: să fim uniţi nu doar ȋn aceste momente grele, ci şi ȋn celelalte perioade!»

Suntem izolaţi, dar niciodată depărţiţi ! Fundaţia Alexandrion le aduce iubitorilor sportului, ȋn fiecare săptămână, interviuri in exclusivitate cu personalităţi ale sportului românesc. Cei mai buni sportivi urcă în fiecare an pe scena Trofeelor Alexandrion, cea mai importantă gală din România, care răsplăteşte campionii sportului şi se bucură de aplauzele şi recunoaşterea celor pe care ȋi reprezintă cu succes ȋn ȋntreaga lume. Ne îndreptăm acum, din nou, atenţia către cei care au primit onorurile în seara celei mai recente gale, desfăşurată pe 5 februarie ȋn Bucureşti, care a adus laolaltă lumea performanţei sportive româneşti. Ne-am dorit să aflăm cum îşi amintesc acel moment, ce fac în prezent şi ce cred despre viitor.

Cu o carieră remarcabilă ȋn fotbal, care a debutat ȋn 1977 la echipa Constructorul Arad şi a continuat cu succes, la echipa Steaua Bucuresti, Helmut Duckadam este supranumit „Eroul de la Sevilla”, după ce în finala Cupei Campionilor Europeni cu FC Barcelona a apărat toate cele patru lovituri de departajare consecutive. Performanța reușită de Helmut Duckadam pe stadionul „Sanchez Pizjuan” din Sevilla este înscrisă în Cartea Recordurilor.

Au urmat multe alte momente notabile ȋn cariera sa sportivă, care l-au plasat ȋn rândul celor mai importanţi sportivi români. Pe 5 februarie, Fundaţia Alexandrion l-a premiat cu Trofeul Alexandrion de Excelenta, pentru o carieră impresionantă şi performanţe care au promovat valoarea sportului românesc ȋn ȋntreaga lume.

În ajunul aniversării de 61 de ani, vârstă pe care o va implini pe 1 aprilie, Helmut Duckadam a rememorat cu drag momente din timpul galei Trofeelor Alexandrion, a povestit cum ȋşi petrece timpul ȋn această perioadă şi şi-a exprimat perspectiva despre viitor, ȋntr-un interviu acordat ȋn exclusivitate Fundaţiei Alexandrion.

«Mă bucur că am participat la acea gală foarte frumos organizată şi mă bucur că am primit şi un premiu» a spus Helmut Duckadam.

«Mi-e tare greu să-mi imaginez ce se va ȋntampla ȋn viitor, deoarece cred că suntem ȋn punctul zero, nu doar noi, toată planeta. Cred că vom porni de la un ȋnceput ȋn care vom revizui tot comportamentul nostru, al oamenilor, ceea ce am făcut pana acum. (…) Aş da totuşi un sfat românilor, ȋn general: să fim uniţi, nu doar ȋn momentele acestea grele, ci şi ȋn celelate perioade. Suntem izolaţi, dar niciodată despărţiţi!» a concluzionat Helmut Duckadam.

Despre Fundația Alexandrion

Fundația Alexandrion a avut de-a lungul timpului parteneriate atât cu echipe de handbal (U Alexandrion Cluj și CSA Steaua Alexandrion), cât şi cu echipe de fotbal (Universitatea Craiova, CSM Politehnica Iaşi, ASU Politehnica Timișoara, Petrolul Ploieşti, Concordia Chiajna, Universitatea Cluj, Metaloglobus București, Unirea Urziceni, Steaua Bucuresti și Dinamo Bucuresti). Unele dintre aceste parteneriate se derulează şi ȋn prezent. Fundația susține, de asemenea, și alte sporturi, precum golf, rugby, ciclism, box, polo, volei, tenis de câmp etc. Ani la rând, Fundația Alexandrion a sprijinit nu doar echipe sportive, ci și Comitetul Olimpic Sportiv Român, la trei Olimpiade, organizate la Atena, Londra și Beijing.

Trofeele Alexandrion, care onorează performanța internațională a sportivilor români, reprezintă cea mai importantă  gală a sportului românesc, iar cea de-a cincea şi cea mai recentă ediţie a avut loc în februarie 2020.

Compania Alexandrion Group, prin Fundaţia Alexandrion, este unul dintre cei mai importanţi susţinători ai sportului românesc, ȋn rândul companiilor din România. În medie, ȋn ultimii  5 ani, Fundaţia Alexandrion a dedicat sportului peste 200 de acţiuni anuale şi a oferit peste 100.000 de mingi  de fotbal, handbal, baschet, rugby sau volei, iubitorilor de sport, ȋn perioada menţionată.