Interviu cu Constantin Ştefan, antrenorul campioanei României la handbal masculin, Dinamo Bucureşti, laureat al Galei Trofeelor Alexandrion: «A fost un eveniment care m-a marcat şi care mă obligă sa fac şi mai multe lucruri bune ȋn viitor»

Fundaţia Alexandrion le aduce iubitorilor sportului, ȋn fiecare săptămână, interviuri în exclusivitate cu personalităţi ale sportului românesc. Cei mai buni sportivi urcă în fiecare an pe scena Trofeelor Alexandrion, cea mai importantă gală din România, care răsplăteşte campionii sportului şi se bucură de aplauzele şi recunoaşterea celor pe care ȋi reprezintă cu succes ȋn ȋntreaga lume. Ne îndreptăm acum, din nou, atenţia către cei care au primit distincțiile Fundației Alexandrion în seara celei mai recente gale, desfăşurată pe 5 februarie ȋn Bucureşti, care a adus împreună lumea performanţei sportive româneşti. Ne-am dorit să aflăm cum îşi amintesc acel moment, ce fac în prezent şi cum văd viitorul.

Câștigătoare a Supercupei României în 2016, 2018 și 2019 și a Cupei României în 2017, echipa de handbal masculin Dinamo București, este campioana României din ultimii ani, iar judecând după succesiunea victoriilor obținute are, cu singurantă, toate șansele să se mențină pe aceasta poziție în continuare. Cum a reușit aceste performanţe? Prin multă muncă, antrenamente prelungite, dar și cu ajutorul strategiei, coordonării și motivării antrenorului său principal, Constantin Ștefan. Tot el este cel care a condus echipa în optimile de finală ale Ligii Campionilor, anul acesta, acolo unde ar fi trebuit să joace barajul cu echipa franceză PSG. Pandemia COVID-19 a dus la anularea disputării meciului, prilej de dezamăgire pentru antrenorul Constantin Ștefan și echipa sa, dar și în aceste condiții, rezultatele excepționale și forma la care a ajuns Dinamo București rămân și reprezintă baza pentru competițiile care vor urma. De-a lungul carierei sale, Constantin Ștefan a antrenat mai multe echipe de handbal masculin : HC Odorheiu Secuiesc, HCM Constanța, U Cluj, Poli Timișoara, dar și echipa de handbal feminin HCM Râmnicu Vălcea.

Munca, tehnica de antrenament și dedicarea lui Constantin Ștefan, care pare să aibă rețeta performanţei repetate în handbalul masculin, nu au trecut neobservate pentru Fundația Alexandrion, care l-a premiat la categoria cel mai bun antrenor de handbal în cadrul Galei Trofeelor Alexandrion.

« Gala Alexandrion a fost o gală excepțională, iar sportul are nevoie de cât mai multe evenimente de acest gen. Îmi doresc să fiu din nou pe podium la Gala Trofeelor Alexandrion, a fost foarte frumos, a fost un eveniment care m-a marcat, am primit un trofeu foarte important care mă obliga să fac și mai multe lucruri bune și, de ce nu, mi-aș dori și la anul să fiu nominalizat pentru antrenorul anului »  a spus Constantin Ştefan într-un interviu online realizat de Fundaţia Alexandrion.

În această perioadă, echipa de handbal Dinamo București face antrenamente de readaptare a organismului la efort fizic și alergări de anduranță. Chiar dacă intrarea în sală nu este permisă deocamdată, Constantin Ștefan spune că se pot amenaja terenuri de handbal și în aer liber și că aceasta ar fi o soluție pentru perioada următoare. Dar într-o primă fază handbaliștii trebuie să își recapete forma fizică, după două luni și jumătate de pauză.

Urmăriţi aici interviul integral :

Despre Fundația Alexandrion

Fundația Alexandrion a avut de-a lungul timpului parteneriate atât cu echipe de handbal (U Alexandrion Cluj și CSA Steaua Alexandrion), cât şi cu echipe de fotbal (Universitatea Craiova, CSM Politehnica Iaşi, ASU Politehnica Timișoara, Petrolul Ploieşti, Concordia Chiajna, Universitatea Cluj, Metaloglobus București, Unirea Urziceni, Steaua Bucuresti și Dinamo Bucuresti). Unele dintre aceste parteneriate se derulează şi ȋn prezent. Fundația susține, de asemenea, și alte sporturi, precum golf, rugby, ciclism, box, polo, volei, tenis de câmp etc. Ani la rând, Fundația Alexandrion a sprijinit nu doar echipe sportive, ci și Comitetul Olimpic Sportiv Român, la trei Olimpiade, organizate la Atena, Londra și Beijing.

Trofeele Alexandrion, care onorează performanța internațională a sportivilor români, reprezintă cea mai importantă  gală a sportului românesc, iar cea de-a cincea şi cea mai recentă ediţie a avut loc în februarie 2020.

Compania Alexandrion Group, prin Fundaţia Alexandrion, este unul dintre cei mai importanţi susţinători ai sportului românesc, ȋn rândul companiilor din România. În medie, ȋn ultimii  5 ani, Fundaţia Alexandrion a dedicat sportului peste 200 de acţiuni anuale şi a oferit peste 100.000 de mingi  de fotbal, handbal, baschet, rugby sau volei, iubitorilor de sport, ȋn perioada menţionată.