Interviu cu campioana olimpică la scrimă, Ana Maria Brânză, laureată a Galei Trofeelor Alexandrion: «Să fii pe podium la gala este un obiectiv, dar pentru a ajunge acolo trebuie să-ţi ȋndeplineşti obiectivele sportive »

Fundaţia Alexandrion le aduce iubitorilor sportului, ȋn fiecare săptămână, interviuri în exclusivitate cu personalităţi ale sportului românesc. Cei mai buni sportivi urcă în fiecare an pe scena Trofeelor Alexandrion, cea mai importantă gală din România, care răsplăteşte campionii sportului şi se bucură de aplauzele şi recunoaşterea celor pe care ȋi reprezintă cu succes ȋn ȋntreaga lume. Ne îndreptăm acum, din nou, atenţia către cei care au primit distincțiile Fundației Alexandrion în seara celei mai recente gale, desfăşurată pe 5 februarie ȋn Bucureşti, care a adus împreună lumea performanţei sportive româneşti. Ne-am dorit să aflăm cum îşi amintesc acel moment, ce fac în prezent şi cum văd viitorul.

Ana Maria Brânză practică scrima de performanţă de 21 de ani şi, pe lângă faptul că ȋn fiecare an a reuşit să devină din ce ȋn ce mai bună la acest sport, cucerind noi titluri europene, mondiale şi chiar olimpice, şi-a păstrat entuziasmul şi energia de la ȋnceputurile carierei competiţionale. Faptul că s-a născut stângace s-a dovedit a fi mai degrabă un atu decat un impediment ȋn parcursul profesional al scrimerei, care are un palmares impresionant : campioană olimpică ȋmpreună cu echipa naţională de scrimă la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016, medalie de argint la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008, dublă campioană mondială ȋn 2010 şi 2011 şi alte 20 de medalii obţinute la campionate mondiale şi europene. În plus, Ana Maria Brânză a fost declarată de 3 ori (ȋn 2008, 2009 şi 2010) cea mai bună spadasină din lume. Deşi sportul este cea mai mare pasiune a sa şi ocupaţia principală, Ana Maria se implică cu aceeaşi energie şi ȋn proiecte sociale, participă ȋn calitate de speaker la evenimente sportive şi este Vicepreşdente al Federaţiei Române de scrimă.

Datorită performanţelor sale constante, Ana Maria Brânză este unul dintre sportivii care urca ȋn fiecare an pe scena Galei Trofeelor Alexandrion, pentru a primi trofeul care simbolizează recunoaşterea meritelor din anul anterior şi multumirea pentru contribuţia la evoluţia sportului românesc.

«Pentru noi, sportivii, Gala Trofeelor Alexandrion este ocazia de a ne ȋntâlni, de a ne vedea, de a ne cunoaşte, de a socializa. Pentru mine prima ediţie a fost cu siguranţă cea mai importantă, cum mi s-a ȋntâmplat şi la Jocurile Olimpice. Şi ce mă bucură cel mai mult este că nu a fost un eveniment singular. Îmi place că acestor oameni chiar le pasă de sport şi ȋţi transmit sentimentul acesta şi când te investec cu ȋncrederea lor, chiar e o motivaţie ȋn plus. Să fii pe podium la Gala Trofeelor Alexandrion este un obiectiv, dar ca să ajungi acolo trebuie să-ţi ȋndeplineşti obiectivele sportive » a spus Ana Maria Brânză ȋn interviul acordat Fundaţiei Alexandrion.

Campioana olimpică la scrimă se află ȋntr-o perioadă de recuperare fizică, ȋn urma unei operaţii pe care a suferit-o la genunchi, dar spune că face progrese ȋn fiecare zi. Perioada de izolare i-a oferit posibilitatea de a petrece mai mult timp cu familia şi de a se ocupa şi de alte pasiuni ale sale : pictura şi lectura.

« M-am bucurat extrem de tare de timpul pe care l-am petrecut acasă. Am avut timp şi să pictez, să termin vraful de cărţi de pe noptieră, să văd un film şi chiar să mă ȋntâlnesc online cu prietenii » a spus Ana Maria.

Interviul integral este disponibil aici:https://www.youtube.com/watch?v=_1fNiKJ62Lo&feature=youtu.be

Despre Fundația Alexandrion

Fundația Alexandrion a avut de-a lungul timpului parteneriate atât cu echipe de handbal (U Alexandrion Cluj și CSA Steaua Alexandrion), cât şi cu echipe de fotbal (Universitatea Craiova, CSM Politehnica Iaşi, ASU Politehnica Timișoara, Petrolul Ploieşti, Concordia Chiajna, Universitatea Cluj, Metaloglobus București, Unirea Urziceni, Steaua Bucuresti și Dinamo Bucuresti). Unele dintre aceste parteneriate se derulează şi ȋn prezent. Fundația susține, de asemenea, și alte sporturi, precum golf, rugby, ciclism, box, polo, volei, tenis de câmp etc. Ani la rând, Fundația Alexandrion a sprijinit nu doar echipe sportive, ci și Comitetul Olimpic Sportiv Român, la trei Olimpiade, organizate la Atena, Londra și Beijing.

Trofeele Alexandrion, care onorează performanța internațională a sportivilor români, reprezintă cea mai importantă  gală a sportului românesc, iar cea de-a cincea şi cea mai recentă ediţie a avut loc în februarie 2020.

Compania Alexandrion Group, prin Fundaţia Alexandrion, este unul dintre cei mai importanţi susţinători ai sportului românesc, ȋn rândul companiilor din România. În medie, ȋn ultimii  5 ani, Fundaţia Alexandrion a dedicat sportului peste 200 de acţiuni anuale şi a oferit peste 100.000 de mingi  de fotbal, handbal, baschet, rugby sau volei, iubitorilor de sport, ȋn perioada menţionată.