Interviu cu campioana mondială şi tripla campioană europeană la haltere, Loredana Toma, laureată a Galei Trofeelor Alexandrion: «De fiecare dată când urc pe scena Trofeelor Alexandrion, am ȋn gând că vreau să revin şi anul următor, să rămân ȋn topul celor mai buni sportivi din România»

Fundaţia Alexandrion le aduce iubitorilor sportului, ȋn fiecare săptămână, interviuri în exclusivitate cu personalităţi ale sportului românesc. Cei mai buni sportivi urcă în fiecare an pe scena Trofeelor Alexandrion, cea mai importantă gală din România, care răsplăteşte campionii sportului şi se bucură de aplauzele şi recunoaşterea celor pe care ȋi reprezintă cu succes ȋn ȋntreaga lume. Ne îndreptăm acum, din nou, atenţia către cei care au primit distincțiile Fundației Alexandrion în seara celei mai recente gale, desfăşurată pe 5 februarie ȋn Bucureşti, care a adus împreună lumea performanţei sportive româneşti. Ne-am dorit să aflăm cum îşi amintesc acel moment, ce fac în prezent şi cum văd viitorul.

Pentru campioana mondială și europeană la haltere, Loredana Toma, anul 2020 a început foarte bine, cu rezultate excepționale la Cupa Mondială de haltere de la Roma, unde a câștigat trei medalii de aur, în limitele categoriei 64 kg, calificându-se, astfel, pentru Jocurile Olimpice de Vara de la Tokyo, reprogramate pentru 2021. Loredana s-a impus la stilul smuls cu 113 kg, la aruncat a ocupat prima poziție în clasament, cu 136 kg, iar la total a cucerit aurul cu 249 kg. Rezultatele sunt în linie cu performanțele sale anterioare, pe care le completează și le reconfirmă: 3 medalii de aur la Campionatele Mondiale de la Anaheim (SUA-2017), precum și locul  1 la Campionatele Europene de la Split (Croația- 2017), București (România- 2018) și Batumi (Georgia-2019).

Medaliile cucerite de Loredana, unul dintre ambasadorii valoroși ai sportului românesc, în lume, nu au trecut neobservate pentru Fundația Alexandrion, care a premiat-o pentru reușitele ei în cadrul mai multor ediții ale Galei Trofeelor Alexandrion. Sportiva spune că aceste premii o motivează să continue să se antreneze cu și mai multă determinare pentru a-și păstra locul în rândul celor mai buni sportivi români.

« Întotdeauna îmi face foarte mare plăcere să merg la Gala Trofeelor Alexandrion. Chiar mă gândeam anul acesta că, de fiecare dată când urc pe scenă am în gând că vreau să revin și la anul, să rămân tot în topul celor mai buni sportivi din România » a spus Loredana Toma, în cadrul unui interviu online acordat Fundației Alexandrion.

Loredana își dorește să devină din ce în ce mai bună și să depășească recorduri mondiale și recorduri proprii la haltere. Pentru Jocurile Olimpice de Vară de la Tokyo și-a stabilit noi ținte: 120 kg la smuls, 140 kg la aruncat și 260 kg la total, iar ȋn perioada de izolare a continuat să se antreneze serios, într-un spațiu amenajat de Federația Română de Haltere, chiar în clădirea în care locuiește sportivă.

Cu toate că nu a redus ritmul antrenamentelor cât a stat acasă, Loredana a spus că așteaptă cu nerăbdare reîntoarcerea în sala de la Snagov, alături de colegii săi, pentru că «motivația este alta, atunci când lucrezi în colectiv».

Urmareste interviul aici:   https://youtu.be/zAqYX6UzKpo

Despre Fundația Alexandrion

Fundația Alexandrion a avut de-a lungul timpului parteneriate atât cu echipe de handbal (U Alexandrion Cluj și CSA Steaua Alexandrion), cât şi cu echipe de fotbal (Universitatea Craiova, CSM Politehnica Iaşi, ASU Politehnica Timișoara, Petrolul Ploieşti, Concordia Chiajna, Universitatea Cluj, Metaloglobus București, Unirea Urziceni, Steaua Bucuresti și Dinamo Bucuresti). Unele dintre aceste parteneriate se derulează şi ȋn prezent. Fundația susține, de asemenea, și alte sporturi, precum golf, rugby, ciclism, box, polo, volei, tenis de câmp etc. Ani la rând, Fundația Alexandrion a sprijinit nu doar echipe sportive, ci și Comitetul Olimpic Sportiv Român, la trei Olimpiade, organizate la Atena, Londra și Beijing.

Trofeele Alexandrion, care onorează performanța internațională a sportivilor români, reprezintă cea mai importantă  gală a sportului românesc, iar cea de-a cincea şi cea mai recentă ediţie a avut loc în februarie 2020.

Compania Alexandrion Group, prin Fundaţia Alexandrion, este unul dintre cei mai importanţi susţinători ai sportului românesc, ȋn rândul companiilor din România. În medie, ȋn ultimii  5 ani, Fundaţia Alexandrion a dedicat sportului peste 200 de acţiuni anuale şi a oferit peste 100.000 de mingi  de fotbal, handbal, baschet, rugby sau volei, iubitorilor de sport, ȋn perioada menţionată.