Fosta jurnalistă Beatrice Filip, singura româncă pilot de la Turkish Airlines – Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, care a fost moderată de Romeo Chiriac, a avut-o ca invitată specială pe fosta jurnalistă Beatrice Filip, singura femeie pilot de altă origine de la Turkish Airlines.

În cadrul emisiunii, fosta ziaristă, care este senior First Officer pe  Boeing  737 la  compania  aeriană  a Turciei –  Turkish Airlines, a vorbit despre situația actuală a piloților în urma pandemiei, curse cu peripeții, dar și cartea pe care a lansat-o.

Beatrice Filip a ales să renunțe la presă după mai bine de 10 ani de activitate, pentru o lume exclusiv dedicată barbatilor.

O  lume  în  care  a  răzbit  și  s-a  impus  cu  respect,  fiind în prezent senior First  Officer,  pe  Boeing  737,  la  compania  aeriană  a Turciei,  Turkish Airlines, unde este singura femeie de altă origine din flotă.

„Responsabilitate” și „siguranță” sunt printre cuvintele cele mai des folosite atunci când se vorbește despre aviație.

În 5 ani de activitate comercială, Beatrice are peste 3500 ore de zbor pe Boeing 737 New Generation, Classic și Max, în care a dus în vacanțe peste 500.000 de mii de pasageri în toate colțurile lumii.

Dar pentru a fi printre norocoșii care traversează globul și se plimbă printre nori, Beatrice a investit pentru  școala de  piloți și în pregătirea necesară pentru a zbura pe avioane comerciale.

Și cum în timpul pandemiei cursele au fost foarte puține, Beatrice și-a dedicat timpul ca mentor pentru tinerii care vor să se facă aviatori și a scris o carte foarte interesantă despre secretele aviației – https://youtu.be/3_SzmqUE-Gc.

 

Tot în cadrul emisiunii, terapeuta Ileana Vlăduț a prezentat rubrica ”Alegeri Potrivite”.