„Focus to Green Eco Life” susține startul curăţeniei de primăvară la Grădina Botanică

Evenimentul lunar “Focus to Green-Eco-life”, susținut de AQUA Carpatica, prin care sprijinim mediul ȋnconjurător şi viaţa verde a planetei, vine in luna martie in intampinarea voluntarilor de la Gradina Botanica, din Bucuresti, care au inceput campania anuala Green Work.

Gradina Botanica acoperă o suprafață de 17,5 hectare (inclusiv 4.000 m² de sere) și are peste 10.000 specii de plante. O astfel de diversitate are nevoie de atentie si ingrijire permanenta.

In perioada 13 – 21 martie 2021, sustinem tinerii voluntari  care ajuta la activitati precum: greblarea frunzelor, scoaterea rădăcinilor, tăierea lăstărișului și înlăturarea materialului vegetal strâns. Cum primavara si-a intrat deja in drepturi si natura nu asteapta, ci isi urmeaza cursul firesc de crestere, orice ajutor este bine venit si conteaza, pentru a ajuta natura si a ne bucura mai mult de ea.

Daca doresti sa te inscrii pentru o zi de voluntariat la Gradina Botanica Bucuresti, te poti inscrie aici.

Efortul depus cere o hidratare corecta, iar Aqua Carpatica a sustiut, cu apa necesara, voluntarii prezenti zilnic in aceata saptamana.

De ce in acest interval? Deoarece este marcat de doua zile importante pentru padure si pentru toate speciile de copaci ai Terrei. Data de 13 martie marcheaza Ziua Mondiala a Plantatiilor Forestiere, iar pe 21 martie celebram Ziua Internationala a Padurilor.

Dorim sa ajutam si sa fim mai aproape de copacii si vegetatia care formeaza padurea. Activitatile voluntarilor sprijina lucrarile zilnice derulate de biologii și inginerii de la Grădina Botanică în timpul săptămânii, ca o lucrare premergatoare Curateniei de Primavara, ce va incepe in luna aprilie, sub ghidarea asociatiei Team Work.

Ne dorim ca si tu sa fii informat, astfel incat sa devii constient de importanta atitudinii personale fata de mediul inconjurator.

“Focus to Green-Eco-life” iti  aduce si informatii interesante despre padure si despre speciile de copaci si plante care sustin viata pe Pamant si care se afla si in serele Gradinii Botanice din Bucuresti.

Vizioneaza: Mimoza (Mimosa pudica) – planta „timidă” , cu un incredibil reflex de apărare. Si plantele se mișcă, desi nu au picioare!

Deşi acţiunile noastre de curatare pot fi modeste, acestea sunt menite să transmită un mesaj.

Evenimentul lunar “Focus to Green-ECO-Life”, sustinut de Aqua Carpatica, este organizat de Focus to Life (focustolife.ro), in parteneriat cu Clubul Media (clubulmedia.ro) și Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro).