“Focus to Green Eco Life” – 23 septembrie, Ziua Mondiala a Curateniei incepe cu un cleen up aproape de tine

Evenimentul lunar “Focus to Green-Eco-life”, susținut de AQUA Carpatica, prin care sprijinim mediul ȋnconjurător şi viaţa verde a planetei, te inspira astazi, 22 septembrie, de echinoctiu, sa te pregatesti de actiune pentru a celebra activ Ziua Mondiala a Curateniei, pe care o sarbatorim pe 23 septembrie.

Ne dorim ca si tu sa fii informat, astfel incat sa devii constient de importanta atitudinii personale fata de mediul inconjurator,  de importanta unei reciclari sustenabile si curateniei mediului inconjurator care sustine viata pe Pamant.

„Focus to Green Eco Life” iti propune ca maine sa alegi in mod intentionat o actiune pe care sa o faci si care sa reprezinte contributia ta la „curatarea” planetei.

Te rugam sa te apuci de treaba, iar la final sa faci o poza pe care sa ne-o trimiti pe adresa de email contact@totceeaceeste.ro, astfel incat sa vedem aportul muncii tale, oricat de mic ar fi acesta.

Fie ca faci curat in camera sau in locuinta ta, ca reciclezi selectiv deseurile sau ca te incumeti sa iesi afara si sa „ajuti” plantele din gradina sau spatiul verde, fie ca maturi trotuarul, fie ca repari instalatia de apa si faci economie, contribuind prin asta la eliminarea risipei la apa, fie ca daruiesti alimente aflate in termenul de valabilitate, dar pe care nu le mai folosesti, in loc sa le arunci, orice actiune pe care consideri ca este oportun sa o faci maine si aduce CURATENIE, fa-o!

„Deşi acţiunile noastre de curatare pot fi modeste, acestea sunt menite să transmită un mesaj”.

Trimite-ne poza si ai posibilitatea sa castigi un premiu constand in baxuri de apa Aqua Carpatica de 0,5 l. Vor fi premiate cele mai inspirate 3 poze trimise de voi. Premiantii vor fi desemnati pe data de 24 septembrie.

Daca mai ai nevoie de motivatie pentru a trece la actiune, citeste mai jos informatiile despre semnificatia acesatei zile:

 

 Ziua Mondiala a Curateniei – 23 septembrie

Pe 23 septembrie,  intreaga lume sarbatoreste ”Ziua Mondiala a Curateniei”. Aceasta zi se doreste a fi o constientizare si o reamintire a faptului ca protejarea mediului inconjurator trebuie sa reprezinte un stil de viata, nu doar un eveniment in sine.

In 1993 a fost stabilita de Organizatia Natiunilor Unite, in parteneriat cu organizatia Clean Up the World, Ziua Mondiala a Curateniei. Sarbatoarea are scopul de a inspira si a indemna comunitatile sa curete, sa imbunatateasca si sa protejeze mediul, prin realizarea de actiuni care pot varia de la igienizarea unor zone, plantarea de arbori si arbusti, la proiecte referitoare la conservarea apei si a energiei.

Ziua Internationala a Curateniei incearca anual sa ne aminteasca fiecaruia dintre noi ca un mediu curat este un mediu sanatos.

Ziua internationala a pacii  pe care am celebrat-o ieri, 21 septembrie, ne-a amintit ca linistea si curatenia interioara precede modul in care ne manifestam curat in mediul exterior.

Astazi celebram echinoctiul de toamna si ne dorim ca aceasta zi sa fie o punte de legatura intre mediul personal, interior si cel colectiv, exterior.

Ne dorim ca prin actiuni constiente sa le mentinem pe ambele la fel de curate!

Evenimentul lunar “Focus to Green-ECO-Life”, sustinut de Aqua Carpatica, este organizat de Focus to Life (focustolife.ro), in parteneriat cu Clubul Media (clubulmedia.ro) și Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro).