„Focus to Green Eco Life” – 16 copaci incredibili cu esente tamaduitoare

Evenimentul lunar “Focus to Green-Eco-life”, susținut de AQUA Carpatica, prin care sprijinim mediul ȋnconjurător şi viaţa verde a planetei, te invita sa afli aspecete mai putin cunoscute despre COPACI si rolul lor tamaduitor pentru noi.

Fiecare copac emite un anumit tip de energie. Aceasta poate avea intensitati diferite in functie de orele zilei si de anotimp. In acest sens copacii sunt impartiti in doua categorii:

 • Copaci care furnizeaza energie organelor slabite

Acestia au o actiune de crestere a imunitatii organismului: de inlaturarea senzatiilor de durere din zona inimii, si pana la normalizarea circulatiei sangvine.

 • Copaci care absorb energiile negative din corp

Energiile emise de arbori nu sunt mereu aceleasi. Copacii care-si pierd frunzele toamna pierd din energie in acest anotimp in proportie de 60-70%, pe cand copacii vesnic verzi au pierderi de energie in aceasta perioada de doar de 25%. Acestia din urma au rolul de a bloca energiile negative, dar ne pot provoca dureri si disconfort in timp ce amelioreaza energiile vitale din corp. In acest fel plopul devine vampir energetic pentru mesteacan!

Acelasi lucru se poate intampla si cu omul, cand sta mai mult timp in preajma anumitor copaci, suferind blocaje energetice, stari dezagreabile uneori boala.

In medicina vibrationala – inca din vremuri indepartate oamenii isi vindecau bolile cu ajutorul copacilor. Aceasta tehnica poarta numele de „dendroterapie”.

Copaci energetici – cum se pot influenta

Chiar si copacii de specii diferite se pot influeta energetic intre ei daca sunt plantati aproape.

Astfel, daca un plop este plantat langa un mesteacan, energia plopului paralizeaza circuitul energetic al mesteacanului, acesta ramanad fara frunze pe partea dinspre plop.

Dendroterapie: energia vindecatoare din copaci

 • Stejarul – copac purificator
 • Salcamul – copacul care te scapa de stres si oboseala
 • Dudul – pomul care te scapa de durerile de cap
 • Carpen – din categoria copaci cu efect rapid!
 • Mesteacan – copacul „ranilor din dragoste”
 • Nucul – vampirul energetic
 • Salcia – copacul care te vindeca de negativism
 • Teiul – din categoria copaci impotriva stresului si anxietatii
 • Pinul – copac pentru vigoare
 • Bradul – copacul care indeparteaza spiritele rele
 • Molidul – copacul care te scapa de emotii negative
 • Parul – pomul vindecator al durerilor de cap
 • Alunul – vampir energetic
 • Plop – copacul care te scapa de dureri
 • Ciresul pasaresc – vampir energetic
 • Castanul – copac cu efecte halucinogene

Secretele primilor 3 copaci din topul „tamaduitorilor” 

Stejarul – copac purificator

Un singur copac adult purifica aerul cat 1000 de copaci din alte specii. Cand va aflati intr-un impas decizional faceti terapie cu acest copac! Energia maxima a stejarului este intre orele 21 si 5 dimineata. Va puteti aseza si medita la umbra lui, sau il puteti imbratisa! Veti simti o energie incredibila, dacă ii dati voie sa va cuprinda.

Salcamul – copacul care te scapa de stres si oboseala

Doar 20 de minute de relaxare rezemat de trunchiul unui salcam va va umple de bunadispozitie. Este de folos persoanelor stresate si solicitate nervos la locul de munca , cat si femeilor la ciclu sau menopauza.

Dudul – pomul care te scapa de durerile de cap

Acest copac are puterea de a genera energie care poate reda vigoare omului slabit si celui cu dureri de cap. Este suficient sa stai lipit 20-30 de minute de acest pom si vei simti o stare de bine, de limpezire a gandurilor, deoarece dudul este un donator energetic de exceptie, avand un biocamp foarte ridicat.

Padurea si copacii ne incarca bateriile insa trebuie sa intelegem ce copaci ne pot face cu adevarat bine. Important este sa incercam sa intram in rezonanta cu acestia. Daca nu le cunoastem tipul de energie vom simti daca starea se accentueaza (atunci cautam un alt copac), daca starea se imbunatateste inseamna ca putem sa ne bucuram de energia binecuvantata a acestora.

Daca ti-a placut ce ai aflat astazi despre copaci si natura, urmareste postarile noastre, sprijina mediul, iar noi te vom alimenta cu informatii verzi si te vom hidrata cu apa Aqua Carpatica, izvorata din muntii Romaniei.

Te incurajam sa  distribui articolul si pe grupul „Focus to life”, pentru a ajunge la cat mai multe persoane.

„Desi actiunile noastre de curatare pot fi modeste, acestea sunt menite sa transmita un mesaj”.

Ne dorim ca si tu sa fii informat, astfel incat sa devii constient de importanta atitudinii personale fata de mediul inconjurator si a reciclarii sustenabile pentru protejarea mediului ce sustine viata pe Pamant.

Evenimentul lunar “Focus to Green-ECO-Life”, sustinut de Aqua Carpatica, este organizat de Focus to Life (focustolife.ro), in parteneriat cu Clubul Media (clubulmedia.ro) și Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro).