Edmond Niculușcă a câștigat marele premiu al Galei Matei Brâncoveanu 2020

Edmond Niculușcă este câștigătorul marelui premiu în valoare de 12.000 euro oferit de Fundația Alexandrion în cadrul Galei Premiilor Matei Brâncoveanu 2020, cu cel mai mare număr de voturi din partea publicului – 16.885 de voturi. Următorii clasați, conform votului online al publicului, Raluca Selejan, Carmen Chindriș, Tudor Baciu, Ana Maria Ciobanu, au fost premiați de către Fundația Alexandrion cu câte 1.500 euro fiecare.

Peste 10.000 de persoane au urmărit ediția din acest an a Galei Premiilor Matei Brâncoveanu organizată de Fundația Alexandrion, care a avut loc duminică, 14 iunie, în mediul online. Publicul a avut la dispoziție 24 de zile în care să voteze finalistul favorit pe platforma www.fundatia-alexandrion.ro, iar sistemul de vot s-a închis chiar în timpul galei. Pe parcursul campaniei de vot care a început pe 21 mai, clasamentul s-a schimbat de mai multe ori, amplificând adrenalina și emoțiile finaliștilor și susținătorilor lor, însă, la final, Edmond Niculușcă a preluat conducerea clasamentului.

Premiu pentru prezent și viitor
Marele premiu în valoare de 12.000 de euro oferit de Fundația Alexandrion îi va permite lui Edmond Niculușcă să investească în proiectul Antiseismic District, primul proiect din România care pregătește pentru cutremur comunitatea unui întreg cartier vulnerabil în cazul unui seism major. Demarat de ARCEN (Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate) în urmă cu un an, proiectul a ajuns deja la 6.000 de locuitori ai cartierului District 40, iar acum, cu ajutorul premiului câştigat de Edmond, va putea fi extins.

„Sunt foarte emoționat, sunt foarte fericit, sunt foarte încântat, sunt foarte recunoscător. Este un premiu pentru viitorul Bucureștiului. M-am luptat enorm împreună cu prietenii mei, cu colegii mei, cu echipa ARCEN, cu partenerii ARCEN să câștigăm acest premiu, pentru că acest premiu este pentru un proiect care poate salva vieți. Prin Antiseismic District vom pregăti pentru următorul mare cutremur peste 20.000 de oameni din centrul Bucureștiului. Și cred că miza a fost enormă, nu am crezut vreodată că putem mobiliza atâția oameni și asta ne dă o validare extraordinară – să te susțină peste 15.000 de oameni pentru proiectul pe care îl desfășori de un an de zile și pentru proiectul ARCEN care e de 11 ani de zile e un lucru extraordinar și e un semn de extraordinară recunoaștere pentru noi”, a spus Edmond Niculușcă, directorul ARCEN și câștigătorul marelui premiu al Galei Matei Brâncoveanu 2020.

„Gala Matei Brâncoveanu 2020 a fost un succes și mă bucur foarte tare că noul format, adaptat la perioada pe care o traversăm, ne-a oferit oportunitatea de a avea alături de noi un public atât de numeros, care a urmărit gala online. A fost extraordinar să putem aduce în fața tuturor, proiectele și poveștile a cinci tineri a căror muncă este foarte importantă pentru societate, pentru viitorul acestei țări. Felicitări Edmond Niculușcă, sper ca acest premiu să te ajute să îți duci proiectul la următorul nivel și să ajuți cât mai mulți oameni din comunitatea ta! Felicitări și celorlalți patru finaliști care au luptat să ajungă aici și care sunt, în egală măsură, învingători, prin binele pe care îl fac celor din jur, prin munca lor”, a declarat Nawaf Salameh, Președintele Fundației Alexandrion.

Gala Premiilor Matei Brâncoveanu 2020 poate fi revăzută pe pagina de Facebook a Fundației Alexandrion. Evenimentul a fost prezentat de tânărul actor Pavel Ulici, cunoscut pentru rolurile interpretate în producții românești și internaționale, iar Doru Trăscău și Andrei Zamfir de la The Mono Jacks au interpretat live, în formulă acustică, piesele trupei îndrăgite de public.