Descoperă cele peste 20 de etichete de vin din wineshop-ul online Domeniile Panciu!

Istoria Domeniilor Panciu începe în 2006 când Daniel Guzu, proprietarul afacerii, îşi propune să redescopere şi să ducă mai departe tradiţia vinicolă a podgoriei Panciu. Crama deţine peste 120 de hectare la Țifeşti, în podgoria Panciu, şi cultivă atât soiuri franțuzeşti ca Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Chardonnay, Aligote, Pinot Noir şi Cabernet Sauvignon, dar mai ales renumite soiuri româneşti ca Fetească Albă, Fetească Regală, Şarbă, Băbească Neagră şi Fetească Neagră. Portofoliul companiei Domeniile Panciu acoperă toată gama de vinuri: albe, rosé și roșii, spumant obținut prin metoda tradițională, spumante și frizzante obținute prin fermentare în rezervoare.

În gama de retail se pot regăsi sub brandurile „Panciu Riserva” şi „Casa Panciu” vinuri albe, rosé și roșii, seci, demiseci și dulci, obținute din soiuri ca Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Fetească Albă, Fetească Regală, Șarbă, Băbească Neagră, Cabernet Sauvignon şi Fetească Neagră.

„Domeniile Panciu“ şi „Sagio“ reprezintă gamele de vinuri premium, brand-uri ce promovează calitatea prin respectarea unei producții mici și recoltarea la maturitate deplină, doar în anii excelenți, din struguri selecţionați. Aceste vinuri se produc în ediţie limitată şi pot fi găsite în magazinele specializate şi HoReCa.

Gama de vinuri spumante se află într-o continuă dezvoltare: spumantul brut Domeniile Panciu este obținut prin metoda Champenoise, iar spumantele Casa Panciu şi Panciu Riserva, albe sau rosé, demiseci și dulci sunt obținute prin fermentare în rezervoare, prin metodele Charmat sau Asti. În 2017 linia de spumante din gama Domeniile Panciu e completată cu încă 5 tipuri noi de spumant clasic maturate cu grijă timp de minim 18 luni. Amatorii de vinuri efervescente se vor putea delecta cu Blanc de Blancs, Blanc de Noirs, Cuveé Prestige, rosé şi o ediţie limitată de spumant clasic roşu.

Nu în ultimul rând, ne-am gândit şi la pasionaţii de vinuri, iar pentru ei construim chiar în mijlocul plantaţiei un complex turistic care va cuprinde un hotel 4* cu 30 camere, SPA centru, restaurant cu săli de degustare, unde vor putea veni să viziteze crama, să asiste la îmbutelierea vinurilor, dar si să deguste produsele noastre, într-un cadru mirific oferit de Dealurile Vrancei.

Domeniile Panciu a fost singurul vin spumant  din România medaliat la cea mai importantă competiție internațională de vinuri, Concours Mondial de Bruxelles. De altfel, Natura SRL (Domeniile Panciu) a primit 3 medalii de argint pentru două vinuri roșii (Fetească Neagră 2017, Cabernet Sauvignon Grand Riserva 2016) și un vin spumant (Blanc de Blancs 2015).

Tot în acest an, Vinurile Domeniile Panciu au primit două medalii de aur la International Wine Contest Bucharest – IWCB 2020.

Astfel, vinurile spumant Blanc de Noir 20515 și Fetească Neagră Gran RISERVA 2017 au fost recompensate cu medalii de aur la IWCB 2020.

Situată pe treptele piemontane ale Subcarpaţilor de Curbură, localitatea Ţifeşti se găseşte în mijlocul viilor din nordul judeţului Vrancea care formează podgoria Panciu.

Scăldat de apele Putnei la vest si cele ale Şuşiţei la est, este un paradis al viţei de vie, unde Șarba, Băbeasca Neagră, Plăvaia, Feteasca Neagră si Feteasca albă au fost reginele acestei podgorii de mii de ani.

Calitatea vinurilor din Dealul Sârbilor nu l-au lăsat indiferent nici pe domnitorul Eustatie Dabija (1661-1665), care şi-a cumpărat vii în Podgorie şi a construit în apropierea acestora o superbă reşedinţă domneasca, la Oleşeşti, pe malul Putnei. Renumele vinurilor din Dealul Sârbilor a cucerit cetatea de scaun a Moldovei, iar domnitorul Gheorghe Duca (1665-1666, 1668-1672, 1678-1683), nimeni altul decât ginerele lui Dabija, a cerut cancelariei domneşti sa adauge pe sigiliul domnesc viţa de vie. Graţie vinurilor din Codrii Sârbilor (veche denumire a localităţii), viţa de vie a ajuns pe stema Moldovei, iar viile lui Dabija Vodă au devenit Podgorie Domnească. Tot aici au mai avut vii domnitorii Mihail Racoviţă (1703-1705, 1707-1709, 1716-1726) si Alexandru Moruzi (1792-1793, 1802-1806, 1806-1807), familia prinţului Sturza, şi cronicarul Miron Costin. De peste 2000 de ani, pe Dealul Sârbilor se produc unele din cele mai bune vinuri albe din estul Europei.

Particularităţile solului, umiditatea echilibrată şi excelenta expunere la soare pe care o oferă poziţia geografica fac din licoarea strugurilor una cu cea mai mare aciditate din țară. Particularităţile Dealului Sârbilor sunt solul baticalcaric lutoargilos, dezvoltat pe depozite loessoide mijlociu fine, umiditatea echilibrată, temperaturile moderate cu o medie anuală de 10,2 ℃ şi expunere la soare cu o înclinare 3° spre ESE. Astfel, podgoria Panciu devine în 1969 locul în care i-a naştere primul spumant clasic „de Panciu”, devenit ulterior un brand cunoscut în toată ţara.

Din 2009 Domeniile Panciu sunt inima şi sufletul vinurilor provenite din cele peste 120 hectare de viţă de vie situate în această zonă.

Iar misiunea care de-a lungul anilor a stat la baza activităților și deciziiilor luate a fost atinsă, anume fabricarea unui produs natural de calitate românesc prin valorificarea continuă a potențialului podgoriei Panciu.

Astfel munca dedicată a echipei s-a fructificat prin prezenţa pe piaţa a unui portofoliu ce cuprinde vinuri liniştite albe, rose şi roşii, frizzante, şi spumante, toate încadrate în 3 game: Domeniile Panciu, Panciu Riserva şi Casa Panciu.

Cele 120 ha cuprind numeroase soiuri precum: Fetească Albă, Fetească Regală, Şarba, Aligote, Galbena de Odobeşti, Muscat Ottonel, Tămâioasă Românescă, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Băbeasca Neagră, Feteasca Neagră, Pinot Noir şi Cabernet Sauvignon.

Crama este dotată cu utilaj tehnologic de ultimă generaţie care asigură o capacitate de producere şi stocare de 2 milioane litri.

Din 2017, vinurile Domeniilor Panciu au o nouă denumire şi o înfăţişare îmbunătățită, croită pe gusturile consumatorului modern şi pe măsura calităţii vinurilor, Casa Panciu fiind redefinita ca „Domeniile Panciu – Podgorie Domneasca”.

Pentru a putea face posibil acest lucru, s-a lucrat intens alături de echipe de consultanţă de profil pentru a pregăti o nouă strategie de prezenţă pe piaţa vinului, fiind vizate cele 4 aspecte de bază: produsul, plasarea, prețul și promovarea. Toate au fost trecute prin prisma celei mai importante valori de la care a pornit istoria fermei de la Ţifeşti – pasiunea.

Totul a pronit de la pasiunea domnului Daniel Guzu pentru pământ, calitatea produsului, precum și faptul că a insuflat aceasta stare de spirit echipei.

Toate acestea au făcut ca produsele Domeniile Panciu – Podgorie Domnească să fie foarte bine apreciate pe plan international, fiind prezenți și premiate la târguri internaționale din toată lumea.

Domeniile Panciu - Vrancea

DOMENIILE PANCIU – VRANCEA

Adresa: Satul Sârbi, Comuna Țifești, Jud. Vrancea, 627382, Romania

Websitewww.domeniilepanciu.ro