Conferința online Pria Environment and Construction Industry din 15 iunie 2021 – premieră în Romania

PRIAevents organizează, în premieră, prima conferință care aprofundează tematica despre mediu și sectorul construcțiilor în România, Pria Environment and Construction Industry în 15 iunie 2021, de la ora 10,00.

Partenerii evenimentului sunt: RER Group, CELCO, Etex Building Performance – Siniat România, RETIM, Asociatia OIREP Ambalaje, Federația Patronatelor Societăților în Construcții și Patronatul Societăților din Construcții.

 

Evenimentul va fi transmis Live pe Facebook PRIAevents și aici https://bit.ly/3gpuM2D. Am fi onorati daca puteti viziona online evenimentul, iar pentru a primi prezentarile post eveniment si alte detalii, va rugam sa va inregistrati aici: https://priaevents.ro/inregistrare-conferinta-online-2021/

Printre temele principale se vor regăsi:

Green Deal Romania

Ce impact va avea în economia Romaniei? Care sunt prevederile pentru sectorul cosntrucțiilor? Cât la sută din granturi vor merge către privat și cât către stat?

PNRR și sectorul construcțiilor

Infrastructură rutieră prin PNRR. Când vor fi demarcate licitațiile? Ce anume ar trebui sa aibă în vedere constructorii? Cum se vor realiza investițiile tehnologice, perdelele forestiere și infrastructura stațiilor de încărcare?

Renovation wave  – decarbonizarea sistemelor de încălzire și de răcire; sărăcia energetică și clădiri cu performanțe energetice slabe; renovarea clădirilor publice, cum ar fi școlile, spitalele și clădirile administrative. Când se va da startul?

 

Deseurile din construcții

Managementul deșeurilor care provin din construcții în România.

Se poate face colectarea separată a deșeurilor din materiale de construcții: metale; lemn; deșeuri de ambalaje (carton/hârtie, plastic, etc.); gips-carton; deșeuri industriale?

Rolul companiilor de reciclare, al salubristilor, primăriilor si al autorităților centrale? Cum se poate crea un management efficient al acestor tipuri de deseuri?

În ce constă responsabilitatea companiilor de construcții și a dezvoltatorilor? Dar a producătorilor de materiale de construcții?

 

Clădirile și impactul asupra mediului

Cladirile au impact semnificativ asupra mediului (40% consum de energie și 36% emisii de CO2)

Amprenta de carbon a unei cladiri

  • Materialele din care este construită – cum sunt produse? Ce proprietăți au? Care sunt provocăeile cu care se confruntă producătorii de materiale de construcții si cu ce soluții vin aceștia?
  • Energia pe care o consumă o clădire? Ce soluții sunt pentru un connsum mai mic? Cu ce alternative vin producătorii de materiale ed construcții și companiile de utilități?

 

Decarbonizarea

Până în 2050 ar trebui ca Europa să devină neutră din punct de vedere climatic. Decarbonizarea, reducerea emisiilor de carbon până la nivelul la care acestea sunt absorbate de natură în totalitate – provocare pentru industria din Romania.

Cum se vor adapta companiile producătoare de ciment?

Cum s-au adaptat producătorii de materiale de construcții?

 

Digitalizarea și automatizarea în segmentul clădirilor și deșeurilor din construcții

De ce este importantă digitaliarea in acest segment?

Cum au investit companiile de mediu în digitalizare? Cum se poate face o transparetizare mai buna a acestui sector prin intermediul digitalizării? Există fonduri UE sau granturi pentru acestea? Cum pot fi accesate?

Lectorii invitați sunt:

 

Barna Tánczos – Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor

Gheorghe Budrugeac – Director Industrial, ETEX Group

Radu MERICA – Director General, RER (Recuperare Ecologică și Reciclare)

Irina ODOR – Director Comercial, CELCO SA

Cristian ERBAȘU – Președinte Federația Patronatelor Societăților din Construcții

Mihaela FRĂSINEANU – Director Executiv, Asociația OIREP Ambalaje

Marinela DRĂCEA – Președinte, CIROM

Dorin BEU – Președinte, RoGBC Transilvania

Mircea ILIE – Sustainability Leader, IKEA Romania

Moderator: Raluca VOIVOZEANU – CEO, PRIA Conferences

 

În cadrul conferinței online PRIA Environment  and Construction Industry din 15 iunie 2021 veți beneficia de aflarea noutăților legislative, de analize la un nivel înalt și de studii de caz despre impactul construcțiilor asupra mediului, dar și de soluțiile oferite de companiile care produc materiale de construcții, constructori și dezvoltatori, companiile de colectare deșeuri, companiile de utilități, autorități locale și centrale.

Veți avea ocazia să interacționați cu cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum putem eficientiza reducerea emisiilor de carbon, cum ne adaptăm la masurile Pactului Ecologic, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs.

Atingeți peste 5 000 de spectatori online ai evenimentului, veti crea contacte si stabiliți parteneriate, in cadrul acestui eveniment și vă asociați cu unul dintre cele mai apreciate branduri de evenimente de business din România și Republica Moldova.

PRIA Environment  and Construction Industry face parte din seria conferințelor PRIAevents  care aduc în atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei. Cu o experiență de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium de buisness, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor de top din cele mai reprezentative sectoare ale economiei

PRIAevents este recunoscută de multă vreme ca o platformă independentă, și echidistantă de discuții despre cele mai importante teme, despre schimbări legislative, politici în toate sectoarele economiei în România și Republica Moldova.

Reunim mii de participanți online, iar mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA Environment  and Construction Industry  puteți găsi pe: https://priaevents.ro/pria-environment-and-construction-industry/.

Soluţii pentru mediu şi viaţa – Evenimente si informatii legate de sustenabilitatea mediului ȋnconjurator şi reciclare  – Partener media #focustogreenecolife