CLICK: E model, campioană la taekwondo şi actriţă! Cine e tânăra care va prezenta Trofeele Alexandrion

În urma consultării cu reprezentanții a peste 20 de redacții sportive din România, dar și a unor instituții publice abilitate, Fundația Alexandrion va decerna și în acest an, pentru a patra oară consecutiv, Trofeele Alexandrion.

Distincțiile și recompensele financiare oferite în cadrul evenimentului sunt dedicate sportivilor care au obținut performanțe deosebite în 2018 și reprezintă singurul demers de acest fel organizat și susținut în totalitate de o entitate privată. Ceremonia de premiere, în timpul căreia vor fi oferite cele 10 trofee, va avea loc pe 7 februarie, în București, în prezența a peste 300 de invitați. Trofeele Alexandrion sunt menite să răsplătească rezultatele excelente în sport, dar și să ajute sportivii să atragă atenția asupra nevoilor uriaşe din acest domeniu, care necesită o implicare constantă şi mai activă a statului, dar şi a mediului privat.

În alegerea câștigătorilor se ține cont de reușitele naționale și internațioanle ale sportivilor din anul care s-a încheiat. La edițiile anterioare, au fost oferite deja 34 de trofee.

Printre câștigătorii acestora sunt: Marian Drăgulescu(gimnastică), Elizabeta Samara și Daniela Dodean(tenis de masă), Simona Halep (tenis de câmp), Horia Tecău (tenis de câmp), Anghel Iordănescu (fotbal), Tiberiu Dolniceanu (spadă), Ana Maria Brânză (scrimă), Cristina Neagu (handbal), Cristiana Stancu (arte marţiale) şi Andreea Chiţu (judo), echipa de canotaj 8+1 a României care a cucerit bronzul la Jocurile Olimpice din 2016, Alexandru Bologa (judo), componentele echipei feminine de spadă din 2016, Simona Gherman, Simona Pop, Ana-Maria Popescu și Loredana Dinu, Oana Manea (handbal), perechea Horia Tecău/Florin Mergea (tenis) – vicecampioni JO, Cătălina Ponor (gimnastică), Albert Saritov (lupte), Gianina Beleagă și Ionela Lehaci (canotaj campioană mondială), Loredana Toma (haltere – 3 medalii de aur la Mondiale), Alina Vuc (vicecampioană mondială la lupte), Echipa feminină de canotaj 8+1 a României, formată din: Laura Oprea, Mădălina Bereș, Adelina Maria Bogus, Mihaela Petrila, Viviana Iuliana Bejunariu, Ioana Vrinceanu, Iuliana Popa, Denisa Tilvescu, Daniela Drunceanu (campioană mondială și europeană) sauechipa feminină de tenis de masă formată din: Adina Mihaela Diaconu, Elizabeta Samara, Irina Ciobanu, Daniela Dodean Monteiro, Bernadette Szocs – (campioană europeană). Pentru 2017 castigatorii Trofeelor Alexandrion Speranța au fost:  Elena Chiriac (taekwondo WTF); Andra Simion (tenis de câmp); Theo Matican (ciclist paralimpic) si Diana Cimpoca (patinaj). Ciclismul, polo pe apa sau tenisul de camp sunt de asemenea printre sporturile pe care Fundația Alexandrion le susține. Nici echipele de fotbal, handbal sau rugby nu au fost uitate și beneficiază de suportul Fundației.

Iar secțiunea Speranțe a celei de a patra ediții a evenimentului va fi prezentată de frumoasa Elena Chiriac, multipla campioană națională la taekwondo WTF. Elena Chiriac a îmbinat mai întâi modellingul cu sportul de performanță în România, după care a plecat la Londra pentru studii, unde a debutat în lumea teatrului și a filmului.

După ce a fost distribuită în rolul Ninei din „Pescărușul” lui Cehov, Elena a făcut pasul și în lumea filmului, jucând recent în „Amour”, ambele piese fiind jucate la colegiul Westminster Kingsway, unde studiază.

Prezentă în numeroase reclame, Elenei i s-a propus înainte să plece din România un contract de influencer la casa de producție Global Records, de care țin Delia și Antonia sau să participe la show-ul „Ninja Warrior”, de la PRO TV. A refuzat ambele oferte, pentru că urma să-și înceapă studiile în capitala britanică. Acum și-a reluat activitatea sportivă la nivel înalt și în Londra.