Câștigătorii celei de a a XIV-a ediţii a Trofeului “Victor Hănescu”. Arbitru principal: “A fost cel mai frumos turneu la care am participat vreodată“

Eric Niță (S&F Tennis System) a câștigat cea de a a XIV-a ediţie a Trofeului Victor Hănescu, după ce l-a învins în finală, cu scorul de scor 6-1, 6-0, pe David Burac (CS Tenis Club Valsui).

”A fost o finală super frumoasă și vreau să-l felicit pe David pentru că a jucat foarte bine. A fost un meci extrem de strâns, în jur de 20 de schimburi pentru fiecare punct și mă bucur că am reușit să câștig cea de-a XIV- a ediție. M-am simțit foarte bine, terenurile au fost superbe, ca de fiecare dată când am jucat aici, o admosferă superbă, nu m-a deranjat faptul că a plouat. Voi reveni la acest turneu de fiecare dată cu mare drag, deoarece este o atmosferă superbă, iar de fiecare dată când vin aici mă bucur”, a spus Eric Niță.

Proba feminină a competiției a fost câștigată de Giulia Popa (CSM Oradea), după ce a învins-o în finală pe Carla Nedeloni (CS Dyadora Timișoara). cu scorul de 6-0, 6-2.

”A fost o finală foarte strânsă. A fost un parcurs dificil până în finală. Nu a fost ușor să ajung aici, iar ce mai pot spune este că fără părinții mei nu aș fi putut ajunge aici. Chiar la începutul turneului am primit o pungă care avea tot felul de produse Dr. Oetker și abia aștept să fac prăjiturile de acolo. A fost cea mai bună organizare de turneu la care am fost vreodată și abia aștept să vin și anul viitor”, a spus Giulia Popa.

Tenis Club Curtea de Argeş a organizat în perioada 22 – 26 august cea de a XIV-a ediţie a Trofeului “Victor Hănescu”, jucându-se meciuri la simplu, la categoria 12 ani, fete și băieți. Pe tabloul de joc, pe lângă jucători din Curtea de Argeș și Pitești, au evoluat sportivi din Vâlcea, Craiova, Târgu Jiu, Bucureşti, Arad, Constanţa, Vaslui, Petroşani, Timişora, Brăila, Braşov şi Constanța de la peste 35 de cluburi din țară.

”Trofeul Victor Hănescu, care se află acum la cea de-a XIV-a ediție, după cum știți a început la Domnești, ca un redivivus, să zicem pentru că Victor Hănescu și familia lui sunt de acolo. Și acolo am construit o bază sportivă cu 6 terenuri pe care s-a jucat prima oară turneul. A fost o mare realizare pentru noi pentru că am reușit să facem acea bază sportivă la peste 300 de copii atunci. Un adevărat festival. În rest aș vrea să mulțumesc echipei care a ajutat aici la desfășurarea turneului. Inclusiv copiilor de mingi, celor care s-au ocupat de îngrijirea terenurilor și așa mai departe. Aș vrea să subliniez că a fost o prezență extraordinară, participând copii din Iași, Vaslui, Timișoara, Constanța, lucru care spune foarte multe despre faptul că este dorință de competiție. Cred că este unul dintre primele turnee care se organizează după pandemie, copii având posibilitatea să își arate valoarea. Vreau să spun că toată echipa s-a implicat, acum trebuie să recunoaștem că avem și cu ce. Adică avem Pizza Ristorante, Pizza Guseppe, Pizza Feliciana, Paula Pudding, care este un brand foarte renumit în rândul copiilor. Apoi aș vrea să mulțumesc sponsorilor pe care-i vedem aici este vorba de Macromex și Euro Tehno Group. Urmează acum Vitality Open Tour, în septembrie, turneu de 15.000 de dolari, la care vă invit cu drag”, a declarat Ioan Cozma, Director General Dr. Oetker România.

”Suntem obișnuiți cu organizarea de evenimente sportive deosebite și de amploare. Acesta este un circuit de suflet, motiv pentru care se află la cea de-a XIV-a ediție, la nivel foarte ridicat. Aș dori să mulțumesc tuturor sponsorilor și în mod special Dr. Oetker România care este partener oficial al Tenis Club Curtea de Argeș.  Mulțumesc domnului Director General Ioan Cozma pentru implicare, plus echipei de la Dr. Oetker. Ne-a bucurat că am avut la start o participare numeroasă, dar și valorică, fiind sportivi din aproape toate colțurile țării. Este o onoare pentru noi faptul că organizăm aceste evenimente și ne dorim ca și anii următori să reușim să ridicăm tenisul la nivel foarte ridicat pentru că într-adevăr copii au nevoie de aceste evenimente și este benefic pentru toți. Nu este totuși ușor în perioada pandemiei, când sunt niște reguli stricte pe care noi trebuie să le respectăm. Dar obișnuința și rutina, plus anii de experiență pe care-i avem în spate a făcut ca toată lumea să plece mulțumită, iar acesta este obiectivul nostru. Absolut toate persoanele, sportivi, antrenori și însoțitori au plecat cu o amintire frumoasă din orașul regal, Curtea de Argeș. În perioada 12-20 septembrie avem Vitality Open Tour, competiție din cadrul calendarului ITF, care va avea premii în valoare de 15.000 de dolari. Este o competiție care aduce cinste și onoare municipiului Curtea de Argeș și dorim ca și în acest an precum și în anii precedenți să reușim să ne ridicăm la exigențele pe care ni le propunem. Deși sunt criterii mult mai greu de îndeplinit față de anii precedenți”, a declarat Directorul Turneului, Gheorghe Borțan.

Trofeul Victor Hănescu este o competiţie din circuitul Federaţiei Române de Tenis pentru categoria de vârstă 12 ani, băieţi şi fete, categoria A FRT, sponsorul principal al turneului fiind Dr. Oetker România.

”Din partea mea a fost cel mai frumos turneu la care am participat vreodată ca arbitru principal, cu cele mai mari premii și cu participarea a peste 70 de copii din toată țara. Valoarea copiilor a fost una extrem de ridicată, organizarea excelentă ca de obicei, iar meciurile incredibil de echilibrate. Sponsorii au fost la înălțime, premiile consistente și participarea foarte bună la care nu ne-am fi așteptat în această perioadă. Mulțumim tuturor participanților, copiilor și antrenorilor”, a spus arbitrul principal al turneului Giban Iordache.

Pe site-ul turneului – https://trofeulvictorhanescu.ro/, cât și în social media – pagina https://www.facebook.com/TennisStarsOne/ se regăsesc știri și informații actualizate pe toată durata desfășurării competiției. Organizatorul Trofeului Victor Hănescu a fost Tenis Club Curtea de Argeș, iar partenerul oficial al turneului a fost Dr. Oetker România.

Sponsorul principal al editiei 2020 a fost Dr. Oetker România.  Sponsori ai turneului au fost Euro Tehno Group si Macromex, parteneri media – Radio Argeș Expres si Ziarul Argeș Expres, în timp ce promotorul turneului a fost Harmony Advertising.