Banii necesari pentru operația lui Leon Kamara au fost strânși. Naționala jurnaliștilor a cucerit trofeul

Prima ediție a „Trofeului Artiștilor – ÎncăUnPasPentruLeon”, dedicată lui Leon, băiețelul lui Kamara, a fost câștigată de naționala de fotbal a jurnaliștilor, campioană mondială și olimpică en-titre. Răzvan Raț a înscris două goluri pentru tricolorii jurnaliști în singurul meci în care a evoluat, contra artiștilor.

Artiști si jurnaliști, vedete și fotbaliști de renume, printre care, Kamara, Selly, Aurelian Temișan, Adrian Enache, Andrei Ștefănescu, Miodrag Belodedici,  Răzvan Raț, Daniel Niculae, Maftei, Schumacher, Daniel Iftodi, Pitu, Jean Vlădoiu sau arbitrul Cristi Balaj au fost alături de Leon la turneul din cadrul bazei Juventus Academy (București).

 

 

 

Leon a fost diagnosticat după naștere cu o boală degenerativă, tetrapareză spastică, o formă gravă de paralizie cerebrală care are drept rezultat pierderea parțială sau totală a utilizării trunchiului și a membrelor.

“Fiecare poveste are un Erou. Adevaratul erou in toata povestea noastra, e Leon. Noi suntem doar „aia doi” de pe margine, care il incurajam. Puteti sa ne spuneti: suporteri, antrenori si finantatori, dar el duce greul, el alearga acolo pe teren. … Leon ma invata ca imposibilul ramane imposibil pana devine posibil. Si pasii lui spre a sta in picioare imi dovedesc zilnic acest lucru. … Dragi parinti, voi care treceti printr-o asemenea experienta de viata si nu numai, luptati alaturi de copiii vostri, in fiecare dintre ei, sta o Minune, un Erou.

Atunci cand simti ca ati ajuns la capatul puterilor, uitati-va in ochii lor si asa va veti da seama ca sunteti abia la inceput de drum. Calatorie placuta…”, a declarat Kamara, intr-o postare pe Facebook.

 

 

După competiție a avut loc o licitație de tablouri și de tricouri ale fostelor legende ale fotbalului românesc.

„A fost o acțiune reușită în care ne-am atins obiectivul, acela de a strânge banii pentru operația lui Leon. Mulțumim sponsorilor și echipelor și ne bucurăm că am strâns la licitație aproximativ 4500 de euro”, a declarat Dragoș Muscalu, organizatorul evenimenimentului. Acțiunea a fost organizată de Asociația Fair Play Vâlcea, Asociația Municipală de Minifotbal București, Smart Cup împreună cu Kamara și Naționala Artiștilor din România.