Atelierul de mandale si creativitate la „MAGIA APEI INFORMATE” ediția 33

Cea de-a  treizecişitreia ediție a evenimentului “Magia apei informate” susținut de AQUA Carpatica  a avut loc pe 15 februarie, la Centrul Holistic Soma, din Bucureşti, alături de participantele la atelierul de  desen mandale “Descatuseaza creativitatea”.

ĺntr-un spaţiu intim şi prietenos, o atmosferă plină de relaxare, culori, joc, muzică și meditație creativă, ne-am întȃlnit cu subconştientul, ca să pătrundem mai adȃnc în lumea emoţiilor personale, prin intermediul simetriei si jocului formelor si culorilor mandalei pictate.

Sub indrumarea terapeutei Ileana Vlăduț (consilier dezvoltare personală http://perfectlotus.ro) am învăţat să construim si sa pictăm mandale în puncte, dar şi sa folosim jocul cu cărţile terapeutice pentru a descătuşa subconştientul și creativitatea într-un mod blȃnd, contemplativ.

Pictarea mandalelor acționează integral asupra personalității.

Crearea unei mandale în puncte nu este nici grea dar nici uşoară. Tehnica se poate învaţa într-un timp relativ scurt, dar lucrul în sine necesită rabdare şi atenţie la detalii.
Timpul de lucru dedicat unui astfel de obiect a fost  echivalent cu o frumoasă meditaţie în care, în timp ce laşi culoarea şi formele să se aşeze pe pȃnză, practici din plin concentrarea şi liniştirea minţii.

O formă minunată de mindfulness care te scoate din vȃltoarea vieţii şi în timpul căreia şi ceezi ceva incredibil de frumos.

Si, cum ne-am propus sa inaintam pe drumul autocunoasterii si al dezvoltarii personale, in cadrul atelierului am „lucrat” impreuna folosind si tehnica jocului terapeutic cu cardurile metaforice de asociere Cope.

Imaginile cardurilor ne-au condus spre reprezentari interioare ale  sentimentelor  si spre impartasirea acestora, ajutandu-ne in procesul de videcare  si in dezvoltarea creativitatii.

Mandalele  personale create de participante in cadrul atelierul de Art-terapie au fost pline de culoare si de forme diferite, aducand tuturor uimire, constietizari, satisfactie, vindecare, o stare de bine si multa bucurie.

Asadar, numeroase motive si beneficii pentru care ne-am propus sa  revizitam cat de curand atelierul de desen mandale si joc terapeutic, pentru a aprofunda tainele simetriei si culorilor.

In materialul VIDEO de mai jos aveti un fragment din meditatia de conectare la creativitatea subconstientului, in cadrul atelierului de desen mandale si joc terapeutic, din 15.02.2020 la Centrul Holistic Soma.

(Facilitator Ileana Vladut – terapeut si consilier dezvoltare personala)

Evenimentul lunar “MAGIA APEI INFORMATE” este organizat de Clubul Media (clubulmedia.ro) și Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro).