Aqua Carpatica, partener de hidratare la concertele trupei IL Volo de la București și Cluj – Napoca

Aqua Carpatica va fi partener de hidratare la concertele trupei IL Volo de la București și Cluj – Napoca. Ne mai despart doar câteva zile de întâlnirea publicului din România cu celebrul trio pop-opera IL VOLO. În concertele „IL VOLO SINGS MORRICONE AND MORE” de la București și Cluj-Napoca.

IL VOLO ADUCE MUZICA LUI ENNIO MORRICONE ÎN CONCERTELE DE LA BUCUREȘTI ȘI CLUJ-NAPOCA

Primele concerte al trupei  Il Volo din cadrul turneului mondial „Il Volo Sings Morricone and more”  găzduite de Arena di Verona și de Teatrul Antic din Taormina au fost susținute cu casa închisă. Iar artiștii au fost ovaționați de cei peste 40.000 de spectatori care au umplut sălile până la refuz.

Același concert de succes va fi prezentat publicului din România pe 16 iulie, la Sala Palatului din Capitală cu participarea Orchestrei Metropolitane București. Condusă de dirijorul și orchestratorul Daniel Jinga. P18 iulie, tenorii Piero Barone, Ignazio Boschetto și baritonul  Gianluca Ginoble vor cânta pentru prima dată pe scena sălii BT-Arena din Cluj-Napoca. Acompaniați de New Hope Orchestra sub bagheta dirijorului Flaviu Mogoșan.

Spectatorii vor fi purtați într-o călătorie copleșitoare în arta marelui compozitor italian Ennio Morricone. Dar și prin minunatele refrene ale unor melodii veritabile precum  „Nesum Dorma”, „All by myself”, „My Way”, „Delilah”. „Un amore cosi grande”, „La donna e mobile”„Caruso”,  sau „Volare”.

Din repertoriul concertului nu va lipsi piesa de referință trio-ului -„Grande Amore”. Muzica de film inconfundabilă a unuia dintre cei mai mari compozitori și dirijori ai secolului XX, Ennio Morricone. Melodiile de succes sau ariile de operă care au făcut înconjurul lumii și au scris pagini importante în istoria muzicii clasice și moderne. Reprezintă ingredientele acestui spectacol unic, pe care publicul îl va păstra în suflet pentru toată viața.

IL VOLO – Video: https://youtu.be/tCbRgQzygsk

Turneul mondial „IL VOLO SINGS MORRICONE AND MORE” cuprinde peste 100 de concerte. Apoi, Il Volo va traversa America de Nord, Japonia și Australia.

IL VOLO a început să răspândească frumuseţea muzicii clasice, a operei tradiţionale şi fenomenul belcanto-ului italian în întreaga lume. Dorind să asigure continuitate muzicii clasice şi să atragă tinerii spre acest gen muzical. Primul eveniment „IL VOLO – Tribute to ENNIO MORRICONE” a avut loc pe 5 iunie 2021, la Arena di Verona. Și a fost transmis în direct pe postul de televiziune RAI 1. Concertul s-a bucurat de un succes uriaș, înregistrând o audiență record de 4.702.000 de telespectatori.

Albumul „IL VOLO sings Morricone” lansat în anul 2021, cuprinde 14 melodii din repertoriul marelui compozitor Ennio Morricone. Albumul a fost realizat  la numai un an de la moartea domniei sale, în semn de apreciere și respect profund pentru întreaga sa activitate.

Pentru înregistrările finale ale albumului, IL VOLO a colaborat cu artiști de anvergură precum, violonistul David Garrett pentru piesa „La Califfa”. Violoncelistul Stjepan Hauser de la 2Cellos în „Se”, trompetistul Chris Botti în „Come Sail Away”. Și flautistul Andrea Griminelli în „Nella fantasia”. De asemenea, și cu Orchestra Roma Sinfonietta dirijată de Maestrul Rota. Orchestră care a performat alături de Morricone pe marile scene din lume încă din anul 1994, anul înființării.

Piero, Ignazio și Gianluca îi dedică regretatului muzician o parte din cariera lor extraordinară, realizând un proiect rafinat. Destinat să ajungă direct în inimile a milioane de oameni din întreaga lume. Vocile unice ale celor trei artiști aduc în prim plan melodiile de neuitat ale celebrului dirijor, muzician, compozitor și autor. Unele dintre cele mai importante coloane sonore de film din istoria cinematografiei italiene și internaționale. Cum sunt „Once Upon a Time in America”, „The Bad, The Good and The Ugly” sau „Cinema Paradiso”.

Acest proiect global, marcat nu numai de lansarea iminentă a albumului ci și de organizarea acestui turneu mondial, a fost susținut chiar de familia maestrului Ennio Morricone. Albumul conține și piesa „The Ecstasy of Gold”, extrasă de pe coloana sonoră a filmului „The good, the ugly, the bad”. Însoțită pentru prima dată de un text scris de fiul său, Andrea Morricone.

AQUA Carpatica vă potolește setea de muzică bună și vă invită să participați la cele două giveaway-uri. Organizate pe contul oficial de Instagram: @aquacarpatica.ro

Giveaway concert Il Volo – 16 iule, Sala Palatului, București – https://www.instagram.com/p/CfbZXZusujC/

Giveaway concert Il Volo – 18 iulie, BT Arena, Cluj – Napoca – https://www.instagram.com/p/Cfbav0XLlvU/