#Apecurateasumate intre Halloween si Marea Neagra.31 octombrie – Ziua Internațională a Mării Negre

In cadrul proiectului „Ape curate asumate”, sustinut de Aqua Carpatica, ne dorim sa cunosti cat mai bine apa si sa contribui la pastrarea curateniei ei.

Cu totii stim de Halloween, dar mai putin stiu de Ziua internationala a Marii Negre!

La 31 octombrie se marchează Ziua Internațională a Mării Negre. Acum 25 de ani, cele șase țări riverane – Bulgaria, Georgia, România, Rusia, Turcia și Ucraina – au semnat cel mai complet set de strategii și măsuri pentru salvarea și reabilitarea zonei.

Situația ecologică a Mării Negre s-a înrăutățit în ultimii 35 de ani din cauza reziduurilor, pescuitului excesiv și a deversărilor necontrolate de produse petroliere. Cele mai multe stocuri de pește din Marea Neagră au fost deja supra-exploatate.

În scopul studierii mediului marin, a rezolvării problemelor legate de Marea Neagră, a fost inaugurată Universitatea Mării Negre, la Costinești, iar la Constanța, Centrul de Informare, Educare și Resurse pentru Marea Neagră – CIER.

In conditiile in care schimbarile climatice, poluarea apei si supra-exploatarea fondului piscicol afecteaza negativ atat cantitatea, cat si calitatea APEI, ca resursa indispensabila vietii, este important sa cooperam pentru asigurarea conservarii ei.

Ziua internaţională a Mării Negre este marcată in lume prin activităţi cultural-educative, expoziţii, concursuri, jocuri distractive, prin care se urmăreşte conştientizarea în vederea adoptării unui comportament pozitiv şi responsabil faţă de mediul marin.

#Apecurateasumate va invita sa va alăturați sustinatorilor Marii Negre. Cum?

Pana pe 31 octombrie 2021, trimiteți-ne pozele voastre cu Marea Neagra, facute anul acesta sau in vacantele din anii anteriori. Le asteptam pe adresa de email contact@totceeaceeste.ro.

Pe 31 octombrie, in cadrul evenimentului lunar #Apecurateasumate, vom asigura o hidratare corecta echipei Osteomedicare (cabinet de osteopatie, neurofeedback si masaj din Bucuresti), ca recompensa a sustinerii celor care au raspuns DA pentru ape interioare (emotii) cat mai curate.

Sub deviza” Meriti o viata fara durere„, echipa Osteomedicare sprijina zilnic împlinirea sănătaii fizice și psihice a tuturor celor care le trec pragul.

Asuma-ti si tu o mica parte de contributie pentru a pastra apele interioare si exterioare cat mai curate!

Evenimentul lunar “APE CURATE ASUMATE” este organizat  de Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro).