In cadrul proiectului „Ape curate asumate”, sustinut de Aqua Crapatica, ne dorim ca tu sa cunosti cat mai bine apa si sa contribui la pastrarea curateniei ei.
Astazi, 7 mai, prima vineri după Paști, sarbatorim „Izvorul Tamaduirii”, in traditia crestin-ortodoxa. Izvorul Tamaduirii aminteste de o serie de minuni savarsite la un izvor aflat in apropierea Constantinopolului.
De-a lungul timpului, apa acestui izvor a vindecat multe boli si a tamaduit diferite rani si suferinte.
Potrivit traditiei, Leon cel Mare, cu putin timp inainte de a ajunge imparat, se plimba printr-o padure din apropierea Constantinopolului. Intalneste un batran orb care ii cere sa-i dea apa si sa-l duca in cetate. Leon va cauta in apropiere un izvor, dar nu va gasi.
La un moment dat, a auzit-o pe Maica Domnului spunandu-i: „Nu este nevoie sa te ostenesti, caci apa este aproape! Patrunde, Leone, mai adanc in aceasta padure si luand cu mainile apa tulbure potoleste setea orbului si apoi unge cu ea ochii lui cei intunecati”
Apa ne mentine in viata! Pastrarea puritatii apei depinde de noi toti. Fie ele lacuri sau rauri, toate ne asigura apa care ostoieste setea si ne hraneste sufletul, vindecandu-l.
Lacul de acumulare – Barajul Pecineagu, de pe cursul superior al Dâmboviței, situat între munții Piatra Craiului și munții Iezer-Păpușa.
Cursul apei curgatoare de langa Cabana Garofița, din Muntii Piatra Craiului (versant vestic), pe Valea Dragoslavenilor, la o altitudine de 1100 m.