Alexandrion Group a achiziţionat pachetul integral de acţiuni al companiei Cavaway, din Cipru

Alexandrion Group, cel mai mare producător şi distribuitor de băuturi spirtoase şi vinuri din România, cu o reţea de distribuţie globală care acoperă peste 50 de ţări, anunţă că pe 30 august 2022 a achiziţionat integral acţiunile Cavaway Ltd, o companie cu sediul ȋn Larnaca (Cipru) şi operaţiuni ȋn aceeaşi industrie.

Prin preluarea Cavaway, Alexandrion Group, care ȋn 2019 achiziţiona pachetul majoritar de acţiuni al companiei, devine unul dintre cei mai mari distribuitori de băuturi alcoolice din Cipru.

În acelaşi timp, achiziţia ȋntăreşte amprenta Grupului ȋn regiunea mai extinsă de la Sud-Estul Mării Mediterane, solidificând şi poziţia sa de lider ȋn acest segment şi creând un grup dinamic, cu o bază amplificată de capital, prezență fizică globală, forță de muncă cu experienţă ȋndelungată și o bază de clienți internaționali extinsă.

De asemenea, plasează Alexandrion Group într-o poziție favorabilă pentru a obţine o cotă de piață nouă și mai mare, creând plus valoare pentru clienții, partenerii și angajații săi.

Dl. Nawaf Salameh, Preşedinte Fondator Alexandrion Group, a declarat:

“Achiziția Cavaway marchează recunoașterea succesului companiei, dar și angajamentul Grupului Alexandrion de a o sprijini să aibă o creştere şi mai agresivă.

Viitorul sectorului, precum și dinamica accelerată ȋn plan geostrategic, energetic și economic la nivel european și internațional, impun unirea forțelor și crearea sinergiilor operaționale pentru a aborda în mod eficient condițiile de piață în continuă schimbare.

Aceste inițiative sunt necesare ȋntrucât operăm ȋntr-un mediul extrem de competitiv care evoluează într-un ritm rapid. În același timp, având în vedere toate cele menţionate, achiziția reflectă și amplifică impactul filozofiei și valorilor noastre fundamentale, pentru că atributele de calitate ale Cavaway sunt în concordanță cu cele ale Grupului Alexandrion.

Mai mult decât atât, Cavaway nu numai că își continuă operațiunile în Cipru la aceleaşi standarde de calitate și cu acelaşi profesionalism, cu ajutorul cărora a devenit o companie importantă ȋn domeniul său, dar, în același timp, obține acces la un „vehicul” global de oportunități și perspective de creștere.”

Alexandrion Group este lider în producția și distribuția băuturi spirtoase și vinuri din România și singurul producător de single malt din țară. Grupul are o istorie de peste 200 de ani în industria de băuturi spirtoase locale, producând unele dintre cele mai puternice mărci din România, la DISTILERIILE ALEXANDRION SABER 1789, recunoscute atât la nivel național, cât și internațional pentru calitatea și rafinamentul lor.

Portofoliul de produse include băuturi tradiționale românești și produse internaționale. Alexandrion 5* și 7*, celebrul vinars Brâncoveanu XO, VS și VSOP, lichiorul de fructe SABER Elyzia, distilatul de fructe Zolmyr, Vodka Kreskova precum și alte produse au asigurat Grupului poziția de lider al pieței de băuturi spirtoase și tradiționale din România.

Începând cu anul 2018, Grupul și-a extins activitatea, completându-și portofoliul cu vinuri, liniștite și spumante. Pentru mai multe informații, accesați www.alexandriongroup.com.