Narcisa Lecuşanu, despre Gala Trofeelor Alexandrion 2021: «Fundaţia Alexandrion trebuie să fie alături de sportul românesc ȋn continuare, aşa cum a făcut până acum, atât prin organizarea galelor cât şi prin acţiuni caritabile»

În preambulul celei de-a şasea ediţii a Galei Trofeelor Alexandrion, cea mai importantă gală dedicata sportului din România, Fundaţia Alexandrion aduce ȋn fiecare săptămână interviuri în exclusivitate cu personalităţi ale sportului românesc, laureate ale ediţiilor anterioare ale Galei. Anul acesta, Gala Trofeelor Alexandrion va avea loc ȋn luna februarie şi va fi difuzată la B1 TV pe 6 februarie, ȋncepând cu ora 19 :00, iar ulterior pe canalul de Facebook al Fundației Alexandrion. Ca ȋn fiecare an, ȋn 2021 cei mai buni sportivi vor urca pe scena Trofeelor Alexandrion pentru a fi răsplătiţi pentru performanţele deosebite obţinute ȋn 2020. Trofeele vor fi acordate de către Fundaţia Alexandrion în urma consultării a peste 20 de redacţii sportive din România, şi a unor instituţii publice abilitate. Distincţiile şi recompensele financiare oferite în cadrul evenimentului reprezintă singurul demers de acest fel organizat şi susţinut în totalitate de o entitate privată.

Câţiva dintre laureaţii galelor anterioare au fost intervievaţi de Fundaţia Alexandrion şi au vorbit despre evoluţia domeniului sportiv ȋn 2020, importanţa organizării unui eveniment de o asemenea anvergură după un an dificil pentru sportivi şi au făcut previziuni şi sugestii ȋn ceea ce priveşte potenţialii câştigători ai Trofeelor Alexandrion de anul acesta.

Întreaga carieră sportivă a Narcisei Lecuşanu, una dintre cele mai valoroase handbaliste ale României, este marcată de reuşite. În 1995, la doar 19 ani, Narcisa Lecuşanu devenea campioană mondială de tineret cu Echipa Naţională de Handbal Feminin a României (Campionatul Mondial din Arcaju- Brazilia), un moment de vârf al carierei sale care i-a confirmat că este o jucătoare performantă şi a motivat-o să ȋşi dorească să crească şi mai mult profesional. Pentru că simţea că bate pasul pe loc, ȋn 1996 Narcisa a semnat un contract cu Kometal Skopje (Macedonia), echipa la care a activat timp de doi ani şi cu care a câştigat Campionatul Macedoniei şi Cupa Macedoniei. Următorul pas a fost mutarea ȋn Germania, unde a evoluat la echipele Borussia Dortmund şi TV Lutzellinden, cu cea din urma câştigând Campionatul Germaniei. Parcursul profesional al Narcisei a continuat ȋn cadrul a două echipe de handbal din Danemarca -Ikast Bording EH şi Aalborg- o ţară cu o tradiţie ȋndelungată ȋn handbal. După mai bine de 10 ani petrecuţi ȋn străinătate, Narcisa Lecuşanu s-a ȋntors ȋn România unde a jucat handbal ȋn cadrul echipei Oltchim Râmnicu Valcea, iar ȋn 2005 a fost vicecampioană cu Echipa Naţională de Handbal Feminin a Romaniei la Campionatul Mondial din Sankt Petersbgurg (Rusia).

În 2010 s-a retras din activitatea competiţională şi ȋn prezent este director tehnic al Echipei Naţionale de Handbal Feminin a Romaniei. Din postura sa de campion, unul dintre numele referinţă ale sportului românesc, Narcisa a urcat de mai multe ori pe scena Galei Trofeelor Alexandrion pentru a ȋnmâna trofee sportivilor laureaţi. Intervievată de Fundaţia Alexandrion, Narcisa a apreciat iniţiativa organizării Galei Trofeelor Alexandrion şi ȋn 2021, pe care o consideră binevenită.

«Sportul nu are voie să se oprească ȋn loc. Sportul este un fenomen extraordinar, ȋncurajează şi binedispune[…] În continuare, Fundaţia Alexandrion trebuie să fie alături de sportul românesc, aşa cum a făcut-o până acum, atât prin gale, cât şi prin ceea ce face caritabil pentru oamenii din România […] » a spus Narcisa Lecuşanu.

Referitor la laureaţii care ar putea urca anul acesta pe scena Galei Trofeelor Alexandrion, Narcisa Lecuşanu şi-a ȋndreptat atenţia către tinerele speranţe ale sportului românesc pentru care acest trofeu ar reprezenta o motivaţie foarte puternică de a lupta pentru medalii importante.

« Nu ştiu foarte multe rezultate, dar sunt sigură că oamenii implicaţi vor găsi oamenii care merită să fie susţinuţi ȋn continuare şi ȋşi vor primi premiile aşa cum au făcut-o ȋn ceilalţi ani. […] Mi-ar plăcea cumva să gasim şi copii « speranţe », pentru care ar ȋnsemna foarte mult acest premiu pentru ei » a concluzionat Narcisa Lecuşanu.

În cadrul Galei Trofeelor Alexandrion, Fundaţia Alexandrion acordă ȋn fiecare an Trofeele Speranţa, tinerilor care s-au remarcat prin talentul lor şi care au perspective de evoluţie foarte bune.

Urmăriţi aici interviul : https://youtu.be/SYAfMEsEiJ4

Despre Fundația Alexandrion

Fundația Alexandrion a avut de-a lungul timpului parteneriate atât cu echipe de handbal (U Alexandrion Cluj și CSA Steaua Alexandrion), cât şi cu echipe de fotbal (Universitatea Craiova, CSM Politehnica Iaşi, ASU Politehnica Timișoara, Petrolul Ploieşti, Concordia Chiajna, Universitatea Cluj, Metaloglobus București, Unirea Urziceni, Steaua Bucuresti și Dinamo Bucuresti). Unele dintre aceste parteneriate se derulează şi ȋn prezent. Fundația susține, de asemenea, și alte sporturi, precum golf, rugby, ciclism, box, polo, volei, tenis de câmp etc. Ani la rând, Fundația Alexandrion a sprijinit nu doar echipe sportive, ci și Comitetul Olimpic Sportiv Român, la trei Olimpiade, organizate la Atena, Londra și Beijing.

Trofeele Alexandrion, care onorează performanța internațională a sportivilor români, reprezintă cea mai importantă  gală a sportului românesc, iar cea de-a cincea şi cea mai recentă ediţie a avut loc în februarie 2020.

Compania Alexandrion Group, prin Fundaţia Alexandrion, este unul dintre cei mai importanţi susţinători ai sportului românesc, ȋn rândul companiilor din România. În medie, ȋn ultimii  5 ani, Fundaţia Alexandrion a dedicat sportului peste 200 de acţiuni anuale şi a oferit peste 100.000 de mingi  de fotbal, handbal, baschet, rugby sau volei, iubitorilor de sport, ȋn perioada menţionată.