Gabi Balint, despre Gala Trofeelor Alexandrion 2021: « Fundaţia Alexandrion sprijină sportul şi anul acesta prin acordarea acestor premii importante, care sunt foarte motivante pentru sportivi»

În preambulul celei de-a şasea ediţii a Galei Trofeelor Alexandrion, cea mai importantă gală dedicata sportului din România, Fundaţia Alexandrion aduce ȋn fiecare săptămână interviuri în exclusivitate cu personalităţi ale sportului românesc, laureate ale ediţiilor anterioare ale Galei. Anul acesta, Gala Trofeelor Alexandrion va avea loc ȋn luna februarie şi va fi difuzată la B1 TV pe 6 februarie, ȋncepând cu ora 19 :00, iar ulterior pe canalul de Facebook al Fundației Alexandrion. Ca ȋn fiecare an, ȋn 2021 cei mai buni sportivi vor urca pe scena Trofeelor Alexandrion pentru a fi răsplătiţi pentru performanţele deosebite obţinute ȋn 2020. Trofeele vor fi acordate de către Fundaţia Alexandrion în urma consultării a peste 20 de redacţii sportive din România, şi a unor instituţii publice abilitate. Distincţiile şi recompensele financiare oferite în cadrul evenimentului reprezintă singurul demers de acest fel organizat şi susţinut în totalitate de o entitate privată.

Câţiva dintre laureaţii galelor anterioare au fost intervievaţi de Fundaţia Alexandrion şi au vorbit despre evoluţia domeniului sportiv ȋn 2020, importanţa organizării unui eveniment de o asemenea anvergură după un an dificil pentru sportivi şi au făcut previziuni şi sugestii ȋn ceea ce priveşte potenţialii câştigători ai Trofeelor Alexandrion de anul acesta.

Gabi Balint este unul dintre cei mai valoroşi jucători din generaţia de aur a fotbalului românesc, câştigător al Cupei Campionilor Europeni (1986- Sevilla, Spania) ȋmpreună cu echipa Steaua Bucureşti- considerată cea mai mare performanţă din istoria fotbalului românesc- şi a multor altor titluri internaţionale importante alături de Echipa Naţională de Fotbal a României. A debutat ca fotbalist la vârsta de numai 11 ani, la echipa de juniori din oraşul său natal, HEBE Sângeorz-Băi. La 15 ani făcea deja partea din Echipa Naţională de juniori, talentul sau impresionându-i pe selecţionerii care i-au urmărit evoluţia. Între 1980-1990 a activat la echipa Steaua Bucureşti, devenind ȋn scurt timp şi membru al Echipei Naţionale de Fotbal a României, după ce a fost remarcat de antrenorul Anghel Iordănescu. În 1990, la 27 de ani, s-a transfera la echipa Real Burgos (Spania) alături de care a jucat 3 ani. De-a lungul carierei de fotbalist, Gabi Balint a fost selecţionat de 34 de ori la Echipa Națională şi a marcat 14 goluri, demonstrând că este unul dintre cei mai importanţi golgheteri români.

În 1994 şi-a ȋnceput cariera de antrenor, fiind numit secundul lui Anghel Iordănescu la Echipa Naţională. A antrenat echipele FC Bihor Oradea, Sportul Studenţesc, Galatasaray (Turcia), Sheriff Tiraspol (Republica Moldova), Poli AEK Timişoara, FC Timişoara, Echipa Naţională de Fotbal a Republicii Moldova, FC Vaslui şi CS U Craiova. În martie 2008 a fost decorat cu ordinul Meritul Sportiv, clasa a II-a.

Nelipsit de la Galele Trofeelor Alexandrion, Gabi Balint a subliniat ȋn interviul acordat Fundaţiei Alexandrion, cât de important este pentru sportivii români ca Fundaţia Alexandrion să continue tradiţia organizării galei şi ȋn 2021, mai ales dupa un an foarte dificil pentru sportul românesc, ȋn care motivaţia si moralul sportivilor au avut de suferit.

«Mă bucur că Fundaţia Alexandrion şi ȋn acest an e aproape de sport, sprijină sportul şi sportivii ȋn general prin acordarea acestor premii importante care bineȋnţeles, pentru sportivi sunt foarte motivante. A fost un an greu din punct de vedere al sportului românesc şi din cauza, cum ştim toţi, a acestui virus care nu ne-a dat pace şi sper să treacă cat mai repede, dar Fundatia Alexandrion merge pe linia sa şi din nou iese la rampă, din nou ne cheamă pe toţi cei din lumea sportului să fim aproape de sportivii pe care ȋi premiază şi ȋi ȋncurajează ȋn viitor », a spus Gabi Balint.

Referitor la sportivii care ar putea fi premiaţi anul acesta la Gala Trofeelor Alexandrion, Gabi Balint a spus că după o perioadă cu puţine performanţe sportive, aşa cum a fost anul 2020, poate este momentul ca sporturile mai puţin vizionate şi vizibile, precum bobul, să fie aduse ȋn prim plan.

«N-aş vrea să le dau sugestii de sportivi pentru că ei (n.r. Fundaţia Alexandrion) ȋntodeauna ştiu prea bine de unde să aleagă şi cum să aleagă. O sugestie ar fi că ar fi cazul să ne uităm şi spre sporturile mai puţin importante, mai puţin vizionate de oamenii de sport din România […] poate la bob, de exemplu, sau, din nou să le remarcăm pe marile noastre sportive : Ana-Maria Brânză, Simona Halep, Cristina Neagu […] », a concluzionat Gabi Balint

Urmăriţi aici interviul : https://youtu.be/7rFXTTJU5cc  .

Despre Fundația Alexandrion

Fundația Alexandrion a avut de-a lungul timpului parteneriate atât cu echipe de handbal (U Alexandrion Cluj și CSA Steaua Alexandrion), cât şi cu echipe de fotbal (Universitatea Craiova, CSM Politehnica Iaşi, ASU Politehnica Timișoara, Petrolul Ploieşti, Concordia Chiajna, Universitatea Cluj, Metaloglobus București, Unirea Urziceni, Steaua Bucuresti și Dinamo Bucuresti). Unele dintre aceste parteneriate se derulează şi ȋn prezent. Fundația susține, de asemenea, și alte sporturi, precum golf, rugby, ciclism, box, polo, volei, tenis de câmp etc. Ani la rând, Fundația Alexandrion a sprijinit nu doar echipe sportive, ci și Comitetul Olimpic Sportiv Român, la trei Olimpiade, organizate la Atena, Londra și Beijing.

Trofeele Alexandrion, care onorează performanța internațională a sportivilor români, reprezintă cea mai importantă  gală a sportului românesc, iar cea de-a cincea şi cea mai recentă ediţie a avut loc în februarie 2020.

Compania Alexandrion Group, prin Fundaţia Alexandrion, este unul dintre cei mai importanţi susţinători ai sportului românesc, ȋn rândul companiilor din România. În medie, ȋn ultimii  5 ani, Fundaţia Alexandrion a dedicat sportului peste 200 de acţiuni anuale şi a oferit peste 100.000 de mingi  de fotbal, handbal, baschet, rugby sau volei, iubitorilor de sport, ȋn perioada menţionată.