Cu un preț similar cu izolația tradițională, izolația de celuloză excelează în aproape fiecare categorie de evaluare. Azi, celuloza oferă o capacitate de termo-izolație clar superioară în lumea reală, rezistă la mucegai și la umezeală, respinge rozătoarele și dăunătorii, reduce sunetele exterioare, încetinește focul și îmbunătățește considerabil confortul în casă.
Bine de știut
Izolarea cu celuloză nu este greu de înțeles – aceasta este o fibră naturală, obținută cu un cost redus și cu o capacitate ridicată, ce oferă o performanță mai bună decât toate celelalte tipuri de izolație termică, în majoritatea situațiilor. Este produsă prin pulverizarea, tratarea și volumizarea fibrelor naturale. Fibrele se rup în timpul procesului pentru a crea nenumărate goluri mici care captează aerul. Aerul se luptă să se deplaseze prin aceste buzunare, iar bulele separate de aer creează o barieră excelentă de izolare. Versiunea modernă a celulozei a fost utilizată pentru izolarea clădirilor de peste 50 de ani, deși fibrele naturale, în sine, au fost folosite de mii de ani. Lucrul care a permis ca celuloza să devină un material de izolare modern a fost invenția unui tratament sigur rezistent la foc. Pe măsură ce a câștigat popularitate de-a lungul anilor, costurile de fabricație au scăzut semnificativ pentru a face acest material din ce în ce mai competitiv cu izolația tradițională din fibră de sticlă, vată minerală sau spumă poliuretanică. |
Unde este utilizată izolația cu celuloză?
- În poduri
Majoritatea locuințelor trebuie să aibă izolație la mansardă, iar suflarea de izolație de celuloză în zonele mansardate este cea mai bună abordare în marea majoritate a situațiilor. Dacă izolația existentă este în stare bună, celuloza suflată peste fibra de sticlă poate îmbunătăți și extinde funcționalitatea fibrei de sticlă și poate evita costurile de îndepărtare.
Amestecul suflat în izolație sau peste izolația existentă va remedia golurile și va preveni buclele de convecție.
- Pereți existenți
Unii constructori pot, de asemenea, să sufle izolația de celuloză în pereții existenți. Forând o gaură la fiecare jumătate de metru și suflând izolația în pereți, tehnicienii pot izola fără a îndepărta gips-cartonul.
Acest proces poate fi realizat din ambele părți ale peretelui, astfel încât izolarea pereților exteriori din interiorul sau exteriorul clădirii poate fi posibilă în funcție de finisaj și tipul de perete.
- Acoperiș înclinat
La fel ca la pereții exteriori, este posibil să folosiți celuloză densă în tavane inclinate și tavane boltite. Cu toate acestea, normele de construcție necesită de obicei mai multă izolație în acoperișuri decât în pereți. Izolarea tavanelor fără pod este adesea un proces dificil, dar critic. Asigurați-vă că lucrați cu experți.
Îti recomandăm izolația naturală prin celuloză suflată sau pulverizată, prezentată în detaliu la Izolatiinaturale.ro! Economisești până la 35% din facturile la încălzire și te bucuri de manoperă gratuită la lucrări de peste 100 mp!